Salvarea vine de la judeţ. Un spital vechi de peste o sută...

Salvarea vine de la judeţ. Un spital vechi de peste o sută de ani va fi în sfârşit recondiţionat

0
DISTRIBUIȚI

Şapte unități medicale din Timiș vor primi aproximativ trei milioane de lei pentru achiziționarea de echipamente. Consilierii judeţeni votează, mâine, în ședință ordinară, un proiect privind aprobarea “Schemei de minimis pentru finanţarea spitalelor din subordinea autorităţilor publice locale din judeţul Timiş”.

“Schema are ca scop susţinerea şi stimularea furnizării de servicii medicale, în concordanţă cu nevoile reale ale comunităţii de către spitalele publice locale, prin finanţarea unor cheltuieli privind dotarea cu echipamente medicale.


Valoarea maximă a ajutorului de minimis pe o durată de doi ani (2019-2020) va fi de trei milioane de lei (aproximativ 650.000 de euro), pentru un număr de șapte beneficiari unităţi spitaliceşti, care au depus o solicitare şi îndeplinesc condiţiile de finanţare”, a anunțat Nicu Bădina, consilier județean PSD.

Printre unitățile medicale din județul Timiș care ar urma să beneficieze de finanțare din partea consiliului județean se numără Spitalul Municipal din Lugoj, vechi de peste 100 de ani și care funcționează în sistem pavilionar.

“Spitalul Municipal «Dr.Teodor Andrei» din Lugoj, unitate a cărei management sanitar a fost preluat de către Consiliul Local al Municipiului Lugoj, este un spital de peste o sută de ani, funcţionând din punct de vedere constructiv în sistem pavilionar. În cadrul Planului de Management pentru îndeplinirea indicatorilor din cadrul activitatii de asigurare a asistentei medicale spitaliceşti se are în vedere: îmbunătăţirea indicatorilor realizaţi în anii precedenti, activităţi în domeniul investiţiilor prin reabilitare si reamenajare secţiilor şi achizitionarea de utilaje si aparate noi”, a mai explicat Nicu Bădina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.