Timișoara Saracens, semifinală cu CSM București pe stomacul gol. Unii jucători ai...

Timișoara Saracens, semifinală cu CSM București pe stomacul gol. Unii jucători ai campioanei refuză să intre pe teren din cauza restanțelor

0
DISTRIBUIȚI

Problemele de la clubul autorităților afectează în continuare și campioana de la rugby, mai ales că finanțarea din surse private s-a redus. Rugbiștii de la Timișoara Saracens s-au trezit cu jumătate de salariu mai puțin luna aceasta în condițiile în care există încă două restanțe rămase de anul trecut. Sâmbătă, bănățenii înfruntă puternica CSM București la Cluj, pe teren neutru, în semifinalele Cupei Regelui, iar în condițiile date trupa din Capitală pare favorită.

”Știm cu toții că e săptămâna semifinalei cu CSM, avem o istorie bună și rea cu ei. Dar suntem foarte entuziasmați, va fi un meci greu, la ora 5, după performanța trecută în semifinale sunt sigur că vor să ne invingă. Eu sunt mulțumit de toți băieții, pregătirea a fost bună, nu perfectă, mai avem mâine o ședință să fim siguri că punem totul la punct. Sperăm ca sâmbătă să fim pregătiți fizic și psihic. Unii foști jucători vor fi în teren și tinerii noștri vor avea o provocare”, a declarat Sosene Anesi, antrenorul ”sarazinilor”. Acesta nu va putea miza pe mai mulți jucători de bază, unul dintre motivele acuzate pentru absența lor e factorul financiar. Popârlan, Drenceanu, Militaru, Simionescu și Umaga nu vor fi în teren, din ”motive personale, dar unii nu sunt 100 la sută apți. Sunt mulțumit de jucătorii tineri care au evoluat la Buzău.


Va fi un meci greu, dar sunt încrezător”. ”Nu știu ce se întâmplă cu banii, noi vrem să ne facem treaba”, a mai spus Anesi.

”Pe jumătate de mai e ultimul salariu încasat. Ni s-a spus cât de curând… Săptămâna asta cu siguranță nu ne așteptăm, că Trezoreria și tot ce înseamnă stat e închis, dar sperăm să se rezolve. Toată lumea e afectată dn cauza acestor probleme. Jucătorii, stafful, conducerea, nu e doar secția de rugby, e vorba de toate secțiile din SCM. Nu putem lăsa la o parte, dar încercăm să ne facem treaba, să ne concentrăm pe ce avem de făcut și să arătăm sâmbătă că in ciuda tuturor dificultăților putem să le lăsăm la o parte și să câștigăm acest meci”, a explicat managerul sportiv Atilla Broszovsky. În acest moment practic rugbiștii trebuie să-și mai primească două salarii și jumătate, dar și bonusurile pentru câștigarea campionatului.

”Cei de la CSM o să plece ca favoriți în această partidă, dar cu siguranță experiența noastră va face ca noi să punem reale probleme în meci și să câștigăm”, a adăugat Broszovsky. ”E încă o semifinală, e o posibilitate pentru jucătorii tineri de a demonstra că sunt valoroși contra CSM, o echipă bună. Suntem siguri că tinerii vor profita de oportunitate… Am lucrat mult, ne-am pregătit la precizie, e normal că vor fi erori, dar trebuie să practicăm un rugby bun in general”, a precizat ”secundul” Ulises Gamboa.

Partida Timișoara Saracens – CSM București se dispută sâmbătă, de la ora 17.00, pe arena ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, in semifinalele Cupei Regelui. Partida va fi arbitrată de Robert Diaconescu. Finalele competiției vor fi săptămâna viitoare, la București, pe arena ”Arcul de Triumf”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.