SCM Timişoara şi-a aflat adversarii din noua ediţie a Ligii Naţionale. Formaţia...

SCM Timişoara şi-a aflat adversarii din noua ediţie a Ligii Naţionale. Formaţia alb-violetă a îndeplinit criteriile de eligibilitate şi joacă în grupa A

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus

Rămas singurul club de baschet masculin din oraş la nivel de seniori, SCM Timişoara va face parte în continuare din elită. „Leii” şi-au aflat astăzi adversarii din grupa A a campionatului, în noul format, cu trei categorii. Debutul în toamnă va fi în deplasare, pe terenul campioanei din Oradea iar primul joc pe teren propriu va fi cu U-BT Cluj.

Iniţial SCM-ul nu figura eligibil pentru noul sezon, dar conducerea clubului de pe Bega a achitat taxele şi garanţia de 10.000 de euro cerută de federaţie până la 10 august pentru a face parte din primul eşalon valoric. Interesant e că pe site-ul FR Baschet, din obişnuinţă, clubul bănăţean apare cu vechea denumire de BC SCM, schimbată pe fondul scandalului datoriilor de pe vechea societate.

Una dintre echipele care au „retrogradat” din cauza problemelor financiare e Phoenix Galaţi, repartizată în grupa C.


Noul format al campionatului, care a avut ca variantă de denumire „Superliga”, e ceva mai alambicat:

După disputarea primei faze (fiecare cu fiecare, tur-retur), participantele din LNBM vor continua să joace astfel: Grupa ROŞIE – locurile 1-6 din Grupa A;
Grupa GALBENĂ – locurile 7-8 din Grupa A + locurile 1-3 din Grupa B + locul 1 din Grupa C;
Grupa ALBASTRĂ – locul 4 din Grupa B + locurile 2-5 din Grupa C;
Grupa VERDE – locurile 6-10 din Grupa C.
În această fază se joacă după sistemul fiecare cu fiecare, tur-retur, şi se face clasamentul. Conform sistemului prezentat, echipele din Grupa Rosie + primele 2 echipe din Grupa Galbena vor forma o noua grupa de 8 echipe, care va juca in sistem play-off; celelalte echipe vor juca in alte grupe meciuri pentru stabilirea clasamentului final; În cadrul play-off LNBM, sezonul 2018-2019, se vor juca 3 tururi (sistem 3/5; etapa dubla cu o zi pauza); locurile 5-8 vor juca tururi de 2/3 jocuri.

Programul complet poate fi vizualizat AICI. Prima etapă e stabilită în jurul datei de 6 octombrie.

Competiţia KO s-a schimbat de asemenea. În Cupă SCM-ul va intra în competiţie abia din turul III iar faza finală pentru desemnarea câştigătoarei se va disputa în formatul cunoscut ca Final 4.

Programul turului:

Etapa I: CSM Oradea – SCM Timișoara

Etapa II: SCM Timișoara – U-BT Cluj-Napoca

Etapa III: BCM U FC Argeș Pitești – SCM Timișoara

Etapa IV: BC CSU Sibiu – SCM Timișoara

Etapa V: SCM Timișoara – CSM Steaua Baschet

Etapa VI: CS Dinamo București (baschet) – SCM Timișoara

Etapa VII: SCM Timișoara – SCMU Craiova

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.