Se lucrează la foc continuu la ghişeele ANAF din Timişoara. E ultima...

Se lucrează la foc continuu la ghişeele ANAF din Timişoara. E ultima zi în care timişenii pot cere restituirea taxei auto FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1120905693">

E agitaţie, astăzi, la ghişeele ANAF din Timişoara, în ultima zi de depunere a documentelor pentru restituirea taxei auto. Peste 6.000 de cereri au fost depuse, doar în ultimele zile. Astăzi este ultima zi în care proprietarii maşinilor care au plătit taxa auto pot solicita statului banii înapoi.

“Sunt undeva la 1.500 de cereri pe zi, în ultimele patru zile, comparativ cu 200 de cereri până în 15 august. Pe ultimul metru este agitație mai mare. Sunt câteva zeci de mii de cereri depuse, 50, 60, 70.000 de cereri, nu avem o evidență exactă”, a declarat, astăzi, pentru PRESSALERT.ro, Mircea Călin, șeful Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara.

Proprietarii maşinilor care vor să le fie restituită contravaloarea taxei auto şi nu au depus până astăzi sau nu vor ajunge nici astăzi la ghişeele ANAF îşi mai pot recupera banii doar în instanţă. Cererile trebuie completate corect, altminteri pot fi respinse. În cazul cererilor respinse de ANAF, persoana poate depune contestaţie în 45 de zile. Dacă restituirea taxei este aprobată, la suma care va fi înapoiată se va achita și dobânda prevăzută de lege, de 0,02% pentru fiecare zi trecută de la plata taxei.

1,3 miliarde de lei a restituit statul român proprietarilor de maşini cărora le-a perceput taxa auto, până anul trecut, potrivit Profit.ro.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.