Seară de blues, rock’n’roll şi prune autentice cu muzicienii din Nightlosers, la...

Seară de blues, rock’n’roll şi prune autentice cu muzicienii din Nightlosers, la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI
Formația Nightlosers va susține un concert la Timișoara

Clujenii de la Nightlosers promit o nouă seară îmbibată de rock, csardaş, blues şi prune ardeleneşti cu ocazia unui recital care va avea loc joi, 16 august, de la ora 21, La Căpițe.

Formația care activează pe scena autohtonă de 24 de ani are în componenţă doi bănăţeni (tobarul Claudiu Purcarin „Naşu“ şi solistul Hanno Hoefer) şi a devenit cunoscută datorită pieselor „Beţivan Ratat” sau „Dragostea-i ca şi o râie“.


Spectacolele acesteia fac parte din categoria evenimentelor autentice în care la loc de cinste sunt blues-ul şi prunele, exact după cum e şi titulatura albumului scos în 1998, „Plum Brandy Blues”.

De-a lungul anilor, formaţia a fost invitată să cânte într-o serie de locuri în afara graniţelor ţării. Muzica trupei este caracterizată drept un blues ardelenesc, un etno-blues construit ca display muzical postmodern, în care acordurile serioase ale blues-ului american sunt piperate cu intervenții etno române, maghiare și țigănești, montate în conformitate cu o imagine (a formației) desprinsă dintr-un film autoironic, în care un grup de țărănoi bețivi au ajuns întâmplător pe o scenă.

Alături de Hannoe Hoeffer și Claudiu Purcarin, din trupă mai fac parte Jimi Laco – vioară, chitară, mandolină, banjo, Grunzo Geza – clape, Lucian „Stain” Pop – contrabas, chitară bass și Peter Attila – braci, inginer de sunet. Muzicienii au scos până acum patru albume discografice Sitting on the top of the world (1994, Plum Brandy Blues (1998), Rhythm & Bulz (2004) și Cinste Lor (2013).

Biletele pentru acest concert costă 20 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.