Senator PNL de Timiș: Viorica Dăncilă și Carmen Dan să plece urgent...

Senator PNL de Timiș: Viorica Dăncilă și Carmen Dan să plece urgent din funcții

1
DISTRIBUIȚI

Senatorul PNL de Timiș Alina Gorghiu a criticat în termeni duri declarațiile făcute de ministrul de Interne, ieri seară, cu privire la incidentele de la protestul din 10 august din București. Printre altele, Carmen Dan a precizat că au fost identificate doar cinci abuzuri “împotriva unor persoane care nu au comis violenţe”.

Pe de altă parte, Alina Gorghiu consideră atitudinea ministrului de Interne ca fiind una “descalificantă”. “Cât tupeu trebuie să ai să dai vina pe victime pentru tot ce a fost în Piața Victoriei pe 10 august! De la cine a învățat Dragnea cum să facă propagandă? De la regizorii mineriadelor? Cum să afirmi că zeci de mii de oameni pașnici au trecut prin acele atrocități numai pentru faptul simplu că au participat la manifestația diasporei, dar altfel sunt numai 5 cazuri în care autoritățile au făcut greșeli. Descalificant să stai 9 zile ascunsă și apoi să apari duminică seara pentru a susține așa ceva”, a scris Alina Gorghiu, astăzi, pe Facebook.

De asemenea, senatorul PNL de Timiș a mai precizat că nu poate să înțeleagă de ce PSD îi mai acordă sprijin lui Liviu Dragnea și grupului „care se agață de putere cu orice preț” și că Viorica Dăncilă şi Carmen Dan ar trebui să plece din funcții.

“Evident că a fost vorba despre o reacție disproporționată a autorităților.


Într-o piață plină cu zeci de mii de oameni au existat 1000 de provocatori. Dar gazele și bastoanele au fost folosite fără discernământ, până la urmă toți manifestanții au fost agresați de forțele de ordine și peste 400 de oameni au avut nevoie de ajutor medical. De ce nu se dau explicații despre toate aceste lucruri? Cât mai pot sta în astfel de funcții Viorica Dăncilă și Carmen Dan? Scrisoarea de vineri către Comisia Europeană și declarația de presă de duminică au adus această guvernare la punctul cel mai jos imaginabil! E clar pentru toți că Dragnea le împinge la astfel de gesturi, dar nu pot să înțeleg cum de PSD mai acordă sprijin acestui grup mic care se agață de putere cu orice preț. Aceste două persoane trebuie să plece urgent din funcțiile lor, la fel Dragnea, sponsorul lor politic”, a conchis Alina Gorghiu.

Ministrul Afacerilor Interne a anunţat, ieri, că în urma violenţelor de la mitingul din 10 august au fost deschise 21 de dosare penale, dintre care trei cu autor necunoscut. Carmen Dan a mai declarat că la nivelul ministerului a fost declanşată o verificare internă, în urma căreia au fost identificate 5 fapte de comitere a unor abuzuri împotriva unor persoane care nu au comis violenţe. Totodată, ministrul a spus că informaţiile primite înainte de 10 august de la servicii nu au arătat o situaţie de criză şi că toate datele obţinute vor fi transmise Parchetului.

1 COMENTARIU

  1. Eu nu am auzit din partea acestui personaj, absolut nici o idee constructiva, in afara de „demisia” unuia sau a altuia. Probabil ca nu prea are multe alte cuvinte in vocabular si idei in cap! Ne-am „pricopsit cu acest personaj, doar datorita lingaului de primar, care nici el nu este prea breaz, doar cu idei fanteziste…Oare Timisoara nu avea si alte posibilitati mai de calitate decat asta, ca senator? Cred ca avem multe persoane de o calitate net superioara, sa ne reprezinte, decat cele inpuse „de la centru”! Vai de noi cu asemenea senatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.