Societatea de Transport Public Timișoara a reușit să acceseze o linie de...

Societatea de Transport Public Timișoara a reușit să acceseze o linie de credit de 12 milioane de lei. Pentru ce vor fi folosiți banii

2
DISTRIBUIȚI

Societatea de Transport Public Timișoara a găsit soluția salvatoare pentru a scăpa de datorii. O bancă românească a fost de acord, astăzi, să aprobe o linie de factoring (n.r. – finanțarea facturilor pentru obținerea rapidă de numerar), cu un plafon maxim de 12 milioane de lei.


Banii vor fi folosiți pentru achitarea datoriilor pe care STPT le are, iar suma va trebui să fie returnată în 12 luni.

„BCR a aprobat linia de factoring, avem un plafon maxim de 12 milioane de lei și într-un timp cât mai scurt vom gestiona tot ce înseamnă probleme salariale, plăți către ANAF și tot ce înseamnă partea de plăți către Finanțe. Într-un timp cât mai scurt vor ajunge banii în conturi. La salariați avem restanțe pe luna iulie la TESA și atât. Mai avem avansul pe luna august, pe care sperăm să-l dăm într-un timp cât mai scurt, având în vedere că acum avem linia de factoring. Mai sunt procedurile bancare: noi am semnat contractul, primăria a semnat notificarea de accesibilitate și am trimis către bancă, care urmează să ne trimită înapoi contractul semnat și este în regulă. Dobânda este de trei ori indicele Robor, plus 1,5%. Aș vrea să apreciez implicarea conducerii Primăriei Timișoara și a Consiliului de Administrație privind acest deziderat în ceea ce privește accesarea liniei de factoring”, ne-a declarat Nicolae Bitea, directorul general interimar al STPT.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.