Sorin Supuran, demis de la STPT, neagă acuzațiile primarului Timișoarei: ”Am comunicat...

Sorin Supuran, demis de la STPT, neagă acuzațiile primarului Timișoarei: ”Am comunicat permanent cu domnul Robu cât am fost director”

0
DISTRIBUIȚI

Liberalul Sorin Supuran s-a ținut de cuvânt și, așa cum a anunțat imediat după ce a fost demis din funcția de director general interimar al Societății de Transport Public Timișoara, a organizat, astăzi, o conferință de presă, cu scopul de a prezenta “aspecte legate de problemele” instituției, pe care le-a constatat în perioada mandatului său.

Sorin Supuran a anunțat, pentru început, că raportul pe care l-a realizat la STPT a fost depus, astăzi, la Curtea de Conturi.

“Auditul pe care l-am realizat a fost înregistrat la instituțiile statului, azi l-am depus și la Curtea de Conturi. (…) Am primit garanții că în iunie, iulie, autoritatea tutelară va achita obligațiile financiare pe care le datorează către STPT.

La data de 31 mai, sumele datorate către STPT erau de 14 milioane de lei. Dacă suma ar fi fost plătită integral, STPT ar fi putut plăti rate eșalonate și chiar o parte din furnizori.

Acea eșalonare către ANAF nu era plătită niciodată la timp, iar întârzierile produc penalități și accesorii. Fiind bani publici, am insistat foarte mult și am încercat să conștientizez că penalitățile și accesoriile reprezentau sume foarte mari.

Pe lângă discuțiile avute verbal, am notificat Primăria Timișoara cu înscrisuri cu sumele pe care le avea de datorat către STPT”, a precizat Sorin Supuran.

Fostul director al STPT a mai precizat că nu a fost de acord cu politica de gratuități a societății.

“În opinia mea, există prea multe categorii de persoane care beneficiază de gratuități, vorbesc de persoane care au pensii care depășesc 5.000 de lei, funcționari ai instituțiilor publice care se bucură de o salarizare onorabilă, o serie de fundații, asociații.

Trebuie să existe gratuitate, dar o revizuire a lor și încadrarea unor categorii care într-adevăr au nevoie de subvenționarea transportului public ar fi crescut veniturile STPT și ar fi ajutat-o să de descurce pe puteri proprii”.

Sorin Supuran l-a contrazis pe Nicolae Robu și a susținut, astăzi, că a comunicat permanent cu primarul Timișoarei.

“Am avut o comunicare permanentă cu autoritatea tutelară și cu domnul Robu, lucruri pe care le pot dovedi cu înscrisuri: electronice, email-uri, whatsapp-uri, SMS-uri, am avut vizite la primărie.

Am participat la o ședință în care am susținut personal proiectul legat de iluminat.


Vineri dimineață, i-am transmis domnului primar, după ora 06:30, situația parcului auto și cum sunt dispuse mijloacele de transport. Mai mult, joi seara, la ora 18:00, am avut o discuție și am convenit să avem o discuție legată de iluminatul public”, a precizat Sorin Supuran.

Fostul șef al STPT a mai afirmat că a propus revocarea directorului de la muzeul instituției, a directorului de tramvaie, având motive “justificate”, dar că “nu am făcut numiri și nu am propus numiri de directori. Am cerut revocarea directoarei economice, care nu a fost străină de absolut nimic de ce s-a întâmplat în STPT, fără ea nu s-ar fi făcut nicio plată pe care eu am considerat-o neconformă”.

Vă reamintim că, în data de 27 iulie, după doar șapte săptămâni de mandat, Sorin Supuran a fost revocat din funcție de către colegii lui liberali, în timpul unei ședințe extraordinare a Consiliului de Administrație al STPT.

Printre motivele demiterii s-au numărat “neplata salariilor la timp, cererea de majorare a propriului salariu având în vedere situația în care se află societatea și crearea unei stări tensionate printre angajați”.

Ulterior, primarul Robu a precizat, despre Sorin Supuran, că “nu a fost normal ca timp de șapte săptămâni să nu mă informeze cu nimic”.

Fostul director al STPT a trimis și o adresă Primăriei Timișoara, prin care solicita să fie repus în funcție, având în vedere că ar fi fost “revocat abuziv” și a amenințat cu plângeri penale “împotriva grupului infracțional organizat ce a dispus luarea acestei măsuri abuzive”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.