Sorin Supuran: “Am serioase semne de întrebare referitoare la starea tehnică a...

Sorin Supuran: “Am serioase semne de întrebare referitoare la starea tehnică a vapoarelor”. Ce le solicită reprezentanților STPT

0
DISTRIBUIȚI

vaporase

Nicolae Robu a anunțat, aseară, pe pagina sa de Facebook, că Societatea de Transport Public Timișoara a obținut, în sfârșit, autorizația pentru desfășurarea de activități de transport public de pasageri și/sau de mărfuri pe căi navigabile interioare, astfel încât vaporașele să poată circula pe Bega. Însă fostul director liberal al STPT, Sorin Supuran, a precizat, tot pe rețeaua de socializare, că ar fi mai multe nereguli, referindu-se la starea tehnică a vaporașelor.

“Anunțul entuziast al punerii în funcțiune a vaporaselor pe Bega mă obligă să aduc în discuție starea acestora și eventualele probleme care pot apărea.


Din toate informațiile pe care le-am primit, din discuțiile cu reprezentanți ai Primăriei și ai STPT am serioase semne de întrebare referitoare la starea tehnică a vapoarelor. Despre aceste aspecte voi mai vorbi și în viitor”, a scris Sorin Supuran, pe Facebook.

De asemenea, fostul director al STPT, demis în urmă cu aproape o săptămână, a mai precizat că, astăzi, o comisie tehnică de la București va fi prezentă la Timișoara și le-a solicitat reprezentanților societății să se asigure că vaporașele întrunesc condițiile de navigare.

“Până atunci, având în vedere că astăzi reprezentanții constructorului vor fi prezenți la Timișoara ca și, foarte probabil, o comisie tehnică de la București, care va face verificările de rigoare, solicit public domnilor Chiș Culiță, Goia I, Buboi, Bitea, ca reprezentanți ai STPT, să acționeze în consecință și să se asigure că aceste vaporașe întrunesc condițiile de navigare. Cer și directorului Marcel Nicola și șefului serviciului naval Simutiu să acționeze în acest sens, cu bună credință și expertiză, pentru a evita eventuale prejudicii de orice fel”, a afirmat Sorin Supuran.

Primăria Timișoara a plătit pentru achiziționarea celor șapte vaporașe suma de două milioane de euro, acestea fiind cumpărate în cadrul proiectului european de reabilitare a malurilor Begăi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.