Spectacole pentru melomanii cunoscători, în ultimul episod din Ziua Timișoarei. Turcoaica Sanat...

Spectacole pentru melomanii cunoscători, în ultimul episod din Ziua Timișoarei. Turcoaica Sanat Deliorman a vrăjit asistența FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-114909440">
Turcoaica Sanat Deliorman și-a vrăjit asistența la Ziua Timișoarei

Ultima zi inclusă în sărbătoarea Zilei Timișoarei a adus pe scena din centrul orașului un regal de blues și jazz, sound-urile care s-au făcut auzite în Piața Victoriei mergând direct la inimă pentru cunoscători. Spre deosebire de zilele precedente când numărul spectatorilor a fost cât se poate de mare, de această dată în fața scenei s-au aflat mai puțini spectatori, care au savurat însă așa cum se cuvine programul muzical pregătit de artiștii care au completat afișul ultimei seri de sărbătoare.

Ostilitățile au fost deschise de trupa româno – sârbească Axis, care a lansat în primăvara acestui an albumul First Punch, piesele interpretate de chitaristul Silviu Dan Iliescu și colegii săi sârbi Dejan Kotarčić (bass) și Ranko Varga (tobe) find primite cu aplauze. Spectacolul a continuat cu evoluția celor de la Bega Blues Band, care de această dată au cântat alături de solista turcoaică Sanat Deliorman. Printre piesele interpretate de muzicieni s-a numărat și melodia care dă titlul următorului album al formației „Mall Blues“, iar alături de ei pe scenă s-a aflat ca invitat și Sascha Bota. Seara a fost încheiată de evoluția sârbilor de la Petting Blues Band.

Născută la Istanbul în 1984, Sanat Deliorman a câștigat o serie de premii în țara ei natală încă din 2011 și a colaborat cu o serie de nume cunoscute din jazz-ul turcesc. Apariția ei în țara noastră are la bază o poveste cât se poate de interesantă, care ne-a fost împărtășită de liderul formației Bega Blues Band, Johnny Bota.

„Apariția ei în România e… pitorească. Kaba Gabor, fostul primar al Jimboliei a făcut o excursie cu familia în Turcia și s-au rătăcit într-o zonă din Istanbul. Având harta în față s-au întâlnit pe stradă cu Sanat, care l-a întrebat în limba engleză dacă poate să îi ajute. Din vorbă în vorbă au ajuns să discute despre muzică…și…s-a născut această colaborare. Vineri am cântat cu ea la festivalul Jimbo Blues din Jimbolia, iar duminică la Timișoara. Am discutat și despre planuri de viitor și pregătim cu Bega Blues Band un concert la un festival din Turcia“, ne-a declarat Johnny Bota.

Pentru această toamnă, muzicienii care alcătuiesc formația Bega Blues Band pregătesc lansarea unui nou material discografic care poartă numele de „Mall Blues“. Johnny Bota (bas), Mircea Bunea (chitară), Toni Kühn (clape), Maria Chioran (voce), Lucian Nagy (instrumente de suflat) şi Vasile Dolga (baterie) pregătesc și un concert care marchează împlinirea a 35 de ani de existență a trupei, dar și un turneu în cluburi din Germania.

„Discul Mall Blues este la masterizare, vrem să îi dăm drumul în toamnă. Sperăm să îl lansăm în cadrul Galei de Blues Jazz. Mall Blues e o satiră la adresa celor care își pierd banii și timpul în mall-uri… în loc să iasă în natură sau să socializeze… se înfundă în mall-uri. Vom face un turneu la sfârșitul lui septembrie în câteva cluburi din Germania și la început de septembrie pregătim un concert special la Sala Capitol, pentru 35 de ani de existență a formației, cu orchestra Filarmonicii și alți invitați“, ne-a declarat Johnny Bota.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.