Stadionul din Dumbrăvița va purta numele unui fotbalist de legendă al Banatului....

Stadionul din Dumbrăvița va purta numele unui fotbalist de legendă al Banatului. Cu ce ocazie va fi „inaugurat”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: FC Dumbrăviţa / Facebook

ACS Dumbrăviţa a promovat în această vară în Liga a III-a şi va avea două partide amicale speciale înainte de începerea noului sezon. Astăzi, alb-verzii vor întâlni UTA iar vineri Ripensia. Cu ocazia ultimului joc de verificare dumbrăviţenii vor dezveli şi placheta cu noua denumire a arenei. Aceasta va purta numele lui Ştefan Dobay, legendarul atacant care s-a născut în localitatea timişeană şi care a scris istorie pentru vizitatorii roş-galbeni.

Formaţia pregătită de Sorin Bălu va face pasul în „fotbalul mare” pe un teren cu un nume greu.


Vechea plachetă de la stadionul propriu a fost deja înlăturată conform dumbravitatv.ro, în locul acesteia va apărea cea cu noua denumire: „Ştefan Dobay”. Sunt aproape 109 ani de la naşterea fostului atacant al Ripensiei în localitate, pe vremea când Banatul făcea parte din Ungaria. Iniţiativa de schimbare a denumirii arenei a fost una dintre propunerile USR Dumbrăviţa pentru a cinsti memoria celui poreclit „Calul”.

ACS Dumbrăviţa intră în linie dreaptă pentru debutul în C cu două amicale tari. Astăzi e aşteptată vizita celor de la UTA iar vineri se joacă chiar cu „Ripi”, meci de prezentare în care se va „inaugura” Stadionul „Ştefan Dobay”, ambele teste vor începe de la ora 18. E de aşteptat ca divizionara secundă să folosească totuşi mai multe rezerve, roş-galbenii având meci a doua zi cu ACS Poli în campionat.

Ştefan Dobay (Dobay Istvan) s-a născut pe 26 septembrie 1909 la Dumbrăvița, județul Timiș. El era poreclit ”Calul” pentru modul în care aleargă pe teren. Ca jucător al echipei de fotbal Ripensia Timişoara, între anii 1930 şi 1940, a reuşit să îşi treacă în palmares patru titluri de campion, două Cupe ale României, patru titluri de golgheter (record şi în ziua de azi), în vreme ce sub tricolor a strâns 41 de partide cu 19 goluri, două Cupe Balcanice şi două participări la Campionatul Mondial de Fotbal (cu gol înscris în fiecare ediţie, în fiecare joc disputat). Printre altele el a mai jucat la CAT Timișoara, Sparta Unirea CFR Timișoara, KAC Cluj și Banatul Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.