Timișoara Saracens a pierdut dramatic și lupta pentru locul 3 în Cupa...

Timișoara Saracens a pierdut dramatic și lupta pentru locul 3 în Cupa Regelui. Bănățenii au fost ”răsturnați” de Baia Mare

0
DISTRIBUIȚI
Timişoara Saracens / Facebook

Campioana României nu s-a regăsit în prima competiție a noului sezon. Timișoara Saracens a cedat în finala mică a Cupei Regelui, scor 29-30, cu rivala Știința Baia Mare. Formația pregătită de Sosene Anesi a început mai bine și a avut zece puncte avantaj pe tabelă, dar a suferit mai multe penalizări de-a lungul partidei.

Bănăţenii au început bine jocul de la Cluj după dezamăgirea din semifinale cu CSM. Campioana a avut 10-0 pe tabelă după eseul lui Vlăduţ Popa, transformat de Samoa după doar două minute de joc, urmat şapte minute mai târziu de o lovitură de pedeapsă. Baia Mare s-a apropiat la trei puncte după eseul transformat de Bucur. Diferenţa a fost refăcută însă de Conache, care a culcat din nou balonul în suprafaţa de ţintă maramureşeană, cu ajutorul lui Samoa care mai pus două puncte suplimentare în dreptul Timişoarei.


La pauză avea să fie însă un scor strâns: 17-14, după un eseu de penalizare concretizat în contul „zimbrilor”.

La reluare mai întâi Baia Mare egalează dintr-o penalitate apoi efortul colectiv, printr-un mol, a adus un nou eseu în dreptul bănățenilor, rămas însă fără transformare. După o oră de joc însă ”sarazinii” se văd conduși în premieră în acest joc. Mai întâi Conache vede ”galben” iar băimărenii profită și înscriu al doilea lor eseu în superioritate numerică: 22-24! Pe final a fost rândul Științei să rămână temporar în inferioritate. ”Zimbrii” însă nu încasează, ba mai mult, cu zece minute înainte de final, își măresc avantajul. Apoi o nouă lovitură de pedeapsă a făcut-o practic pe Baia Mare câștigătoare. În prelungiri, timișorenii, care au câștigat capitolul eseuri, au punctat prin acest procedeu prin Lemnaru iar Conache a stabilit scorul final transformând reușita venită însă prea târziu.

Finala mare a competiției a început la ora 19 între Steaua și CSM București pe arena ”Arcul de Triumf” din Capitală. Pentru Timișoara Saracens urmează debutul în noua ediție a Superligii, care va fi pe teren propriu cu Gloria Buzău, sâmbătă, 8 septembrie (ora 11).

Timişoara Saracens: Taupaki, Rădoi, Doge, Mureşan, Stewart, Whitehurst, V. Rus, Morrison, Conache, Rose (c), Shennan, Manumua, Popa, Zaharia, Samoa. Au mai intrat: Lemnaru, Căpățînă, Halalilo, Iștoc, George Tătăruș, Ionuț Mureșan și Horațiu Pungea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.