Timişenii, cel mai bine plătiţi din regiune. Câţi bani aduc acasă, în...

Timişenii, cel mai bine plătiţi din regiune. Câţi bani aduc acasă, în medie, la final de lună

0
DISTRIBUIȚI

Timişul conduce topul judeţelor din vestul ţării în care se plătesc cele mai mari salarii, potrivit datelor Direcţiei Regionale de Statistică, în medie, cu peste 600 de euro, comparativ cu Arad, Hunedoara şi Caraş-Severin.

Statisticile indică faptul că, în medie, un angajat din Timiş are un salariu mediu net de 2.886 de lei, sumă aferentă lunii mai, ultima pentru care s-au făcut raportări. Aradul este a doua putere economică a regiunii, iar asta se vede şi la salariul mediu net.


Valoarea acestuia este, în judeţul vecin, de 2.342 de lei/angajat.

Raportările arată că diferenţa dintre Hunedora şi Caraş-Severin se micşorează vizibil, dar plusul rămâne în favoarea Hunedoarei, un judeţ mai dezvoltat din punct de vedere industrial. Astfel, în Caraş s-a ajuns la 2.155 de lei, în timp ce în Hunedoara salariul mediu net a fost, în mai, de 2.167 lei.

Situaţia se schimbă total când vorbim despre pensionari. Cei mai fericiţi sunt, de departe, hunedorenii. Aici pensia medie e de 1.356 de lei. Timişenii sunt încadraţi la pensii cu o medie de 1.070 de lei, chiar mai mică faţă de media regiunii, de 1.126 de lei. Cel mai prost se plăteşte, în domeniul pensiilor, în Arad, 970 de lei, în timp ce în Caraş-Severin pensia medie calculată statistic este de 1.058 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.