Timișoara interlopă

Timișoara interlopă

1
DISTRIBUIȚI

Prea preocupați de circul fără sfârșit de la București, trecem cu vederea ce se întâmplă în Timișoara, făloasă până-n măduva oaselor. Și cam atât. Pentru că în ultimii ani, orașul se prăbușește încet, încet, prins într-un păienjeniș al complicităților penale și al tăcerii mafiote.

Orașul trandafirilor a devenit al mafiei imobiliare care a ocupat centrul Timișoarei. Toată lumea a vorbit despre clanurile țigănești care au pus stăpânire pe străzi întregi, vilă după vilă, ca într-un adevărat joc de strategie. Aproape deloc nu s-a discutat despre românii verzi fără de care aceste manevre penale nu ar fi avut nicio șansă – angajați din primărie, cadastru, avocați, notari, judecatori, polițiști și procurori.


Unii au dat informațiile, alți au reinterpretat legea sau au uitat să o mai aplice. Pentru fiecare s-a găsit o plată, conform celebrului dicton ”cine e orb, surd și tace, trăiește o mie de ani în pace”. De fapt a fost îmbunătățit – cu câte o casă sau sute de mii de euro la sacoșă. În aproape două decenii de discuții despre mafia imobiliară, există un singur dosar penal finalizat cu condamnări definitive. Și acolo, cu personaje importante scăpate printre degete.

În ultimi ani, interlopii au început să prindă tot mai mult curaj și să treacă de la obținerea de avantaje prin intermediul politicienilor, cărora le erau de folos prin campaniile electorale, indiferent de culoare politică, la următorul pas – impunerea propriilor oameni în funcții publice, de decizie. Asta aduce cu sine un lucru extrem de important – acces direct la banii statului care ajung să fie administrați chiar de oamenii crimei organizate. În tot acest timp, rețelele mafiote se întăresc și capătă curaj. Nimic nu le mai oprește să transmită mesaje publice de amenințare celor care-și permit să arate viermuiala penală din spatele spoielii strălucitoare cu orașul vestului. Aproape nimeni nu vorbește despre asta pentru că sunt prea mulți legați direct sau indirect de acest mecanism care conduce de facto Timișoara. Când unul care face bani din cămătărie ajunge să fie ”frate” cu cei care administrează bugete de sute de milioane de euro și nu face un secret din asta și nimeni nu are nimic de spus public, nu e deloc greșit să lansăm noul brand de oraș – ”Timișoara interlopă”.

1 COMENTARIU

  1. Un articol extraordinar de bun. Oricum DNA-Serviciul Teritorial Timișoara nu a făcut nimic în privința acestei mafii din Timișoara cu multe ramificații,dar a găsit mulți mafioți în alte județe aflate în competența sa. Trebuie să răspundă cei care au lăsat lucrurile să treneze ani de zile. Un brand rușinos-Timișoara interlopă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.