Trei femei din Timișoara care au fost la protestul diasporei acuză dureri...

Trei femei din Timișoara care au fost la protestul diasporei acuză dureri şi ameţeli

0
DISTRIBUIȚI

15 persoane care fac parte din ONG-ul “Inițiativa Timișoara” şi care au participat vineri și sâmbătă la protestele organizate în București susțin că au avut de suferit de pe urma inhalării gazelor, după intervenția violentă a jandarmilor. Trei dintre acestea au acuzat, la 48 de la incidente, că se simt rău.

Laurențiu Ștefănescu, președintele “Inițiativa Timișoara”, susține că două femei au ajuns, luni, la Spitalul Municipal Timișoara, la Unitatea de Primiri Urgențe, dar medicii s-ar fi comportat cu dispreț, acuză el. O a treia persoană a ajuns ieri, la Spitalul Judeţean din Timişoara.

“Am fost la București 15 persoane de la Inițiativa Timișoara, am stat vineri și sâmbătă, prin urmare am fost prezenți în prima linie de-a lungul întregii desfășurări de forțe.


Au fost afectate de gaze trei persoane. Două colege au fost luni în spitale și cărora actul medical într-o bună măsură li s-a refuzat, în sensul că s-a refuzat să li se facă analize pentru afecțiunile pe care le acuzau.

Au fost tratate cu aroganță. Simptomele au apărut după 48 de ore, nu au fost de la început: amețeli, pierderea echilibrului, pierderi de memorie, greață, dureri musculare, gâtul le durea de la inhalare, dar cele mai grave sunt cele neuromotorii, care au afectat sistemul nervos.

Este un adevărat blocaj, nu știu care este motivul, le este frică medicilor, au avut o atitudine subumană. Am impresia că s-a dat ordin pe unitățile medicale să se comporte așa”, au transmis reprezentanții Inițiativei Timișoara.

Pe de altă parte, cei care au participat la protestele din București spun că au văzut cum jandarmii au bătut chiar și minori sau femei.

“Eu am fost în fața unui lucru care cu siguranță m-a șocat. Vineri, în jurul orei 23:30, eu eram pe străduța din fața Muzeului Antipa, sub pomi, era întuneric și nu am fost văzut de jandarmi, m-am adăpostit acolo din cauza gazelor.

Am văzut în fața mea, la câțiva metri, o fată sub 16 ani, care a fost prinsă de o bombă care a căzut lângă ea, a intrat în inconștiență, și a venit un jandarm și în starea aia a fost bătută în mod bestial. Deci vorbim de copii sub 18 ani bătuți în mod bestial de jandarmi. Oameni care erau în inconștiență au fost bătuți.

Gazul de la rachetele date aveau o influență scurtă. Te puneau la pământ, dar îți reveneai. Când cădea o astfel de bombă, pe o rază de aproximativ 50 de metri picau toți”, a declarat Laurențiu Ștefănescu.

Reprezentanții Spitalului Municipal Timișoara nu au putut fi contactați pentru a-și exprima un punct de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.