Trei pompieri, abandonaţi în câmp după o intervenţie şi puşi în situaţia...

Trei pompieri, abandonaţi în câmp după o intervenţie şi puşi în situaţia de a se întoarce pe cont propriu la Timişoara. Ce spune şeful ISU Timiş

0
DISTRIBUIȚI

Anchetă pornită de procurorii militari din Timişoara, după ce ieri, în cadrul intervenţiei pe care pompierii din partea ISU Timiş au avut-o la un incendiu în Dudeştii Noi, prima autospecială sosită la faţa locului a fost cuprinsă de flăcări. Întreaga intervenţie a fost un fiasco pentru pompieri, iar acum, conform procedurii, în cauză a fost deschis un dosar penal pentru incendiere, iar ancheta a fost preluată de procurorii de la Parchetul Militar Timişoara, care efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Vă reamintim că ieri, site-ul PRESSALERT.ro, a scris despre faptul că autospeciala care trebuia să intervină iniţial pentru stingerea incendiului a fost, la rându-i, cuprinsă de flăcări. La aproximativ trei ore după producerea incidentului, informaţia a fost confirmată de reprezentanţii ISU Timiş, printr-un mesaj primit pe Whatsapp: „ISU Timiş a fost solicitat în jurul orei 11:45 să intervină pentru lichidarea unui incendiu la un autoturism, care s-a propagat şi la miriştea din jur, pe raza localității Dudeştii Noi, în apropierea drumului național. La locul intervenției s-a deplasat o autospecială de stingere cu 3 subofițeri.


Din nefericire, incendiul s-a extinsă şi la autospeciala de intervenție. Incendiul a fost lichidat în cel mai scurt timp, neînregistrându-se victime. În acest moment, se fac cercetări pentru a stabili cauza şi împrejurările în care s-a produs evenimentul”.

Doar că problemele nu s-au oprit aici. Conform surselor PRESSALERT.ro, cei trei pompieri au fost lăsaţi singuri, în câmp, cu tot cu echipament şi puşi în situaţia de a se descurca pe cont propriu pentru a se întoarce în Timişoara. Lucian Mihoc, şeful ISU Timiş, neagă acest lucru şi spune că în autospeciala care a venit ulterior să stingă incendiul toate locurile erau ocupate. „Au rămas să încarce mașina pe o platformă, după care au sunat un coleg să îi ia. Mașina care a venit să stingă era plină, nu a putut să îi ia. Au mai rămas aproximativ o oră și jumătate. Eu am plecat cu procurorul militar”, a declarat Lucian Mihoc.

Cei trei, lăsaţi cu ochii în soare, s-au descurcat, totuşi, cu întoarcerea în Timişoara, fiind ajutaţi de unul dintre colegi care era în timpul liber şi care a sosit la faţa locului cu maşina persoanlă ca să îi preia. Şeful ISU Timiş nu a negat faptul că aceştia s-au întors cu o maşină particulară în Timişoara. „E o chestiune de micromanagement. Fiecare subunitate, din Timișoara cel puțin, are microbuz. Și-au încheiat ziua de lucru, nu mai aveau echipament, unii dintre ei nici acte sau telefon. Au plecat acasă, într-adevăr cu o mașină privată. Nu mai erau la serviciu în acel moment. Astăzi am avut o discuție de 40 de minute cu ei. Vor discuta și cu un psiholog și sper ca de sâmbătă să poată să revină la muncă”, a mai specificat Lucian Mihoc.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.