Ultimul weekend din august, plin de evenimente în vestul țării. Unde vă...

Ultimul weekend din august, plin de evenimente în vestul țării. Unde vă puteți petrece timpul liber FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1602170838">

Sezonul estival se apropie de sfârşit, şi o dată cu el, şi seria de festivaluri care au animat întreaga vară o mulţime de localităţi. Ultimul sfârşit de săptămână din luna august le mai oferă amatorilor de muzică, joc şi tradiţii şi celor dornici să cunoască obiceiuri cât mai diverse din ţară, cîteva destinaţii uşor accesibile, unde pot petrece după voia inimii.

Zilele oraşului Haţeg

În 24 august, la ora 18.00, încep Zilele oraşului Haţeg, un eveniment de tradiţie pentru întreaga Ţară a Haţegului, o zonă încărcată de istorie, cu minunate vestigii păstrate din antichitate şi Evul Mediu. Sărbătoarea se va desfăşura pe durata a trei zile şi va începe sâmbătă, de la ora 18.00, cu un recital semnat de Raoul, urmat de alţi solişti de muzică uşoară, după care programul va continua cu un spectacol folcloric. Atracţia serii va fi concertul pe care Lora îl va susţine în faţa spectatorilor.

Duminică, de la aceeaşi oră, programul va fi deschis de Aurel Tămaş, urmat de alţi îndrăgiţi interpreţi de folclor, şi se va încheia cu show-urile oferite de Lorenna şi Elena Gheorghe, urmate de un foc de artificii.

Festivalul pădurenilor

Pe Dealul Cornetului din Poieniţa Voinii va avea loc în acest sfârşit de săptămână cea de-a XXXVIII-a ediţie a manifestării de tradiţie „Festivalul pădurenilor”, desfăşurată în memoria rapsodului Drăgan Muntean, care oferă vizitatorilor folclor autentic şi cunoaşterea tradiţiilor locului, căci în întreg ţinutul, încă se păstrază vii tradiţii care nu se regăsesc în alte locuri, folclorul, portul românesc de o frumuseţe deosebită, specific zonei, şi multe obiceiuri ale traiului de zi cu zi.

Sâmbătă, de la ora 18.00, va începe nedeea pădurenească la care sunt aşteptaţi toţi iubitorii de joc, iar duminică, după Liturghia oficiată la biserica din Poieniţa Voinii şi o slujbă de pomenire în memoria lui Drăgan Muntean, va fi vizitată casa memorială a acestuia şi va avea loc o paradă a portului popular specific acestui ţinut. Spectacolul folcloric prevăzut în program, la care participă ansambluri profesionite, formaţii artistice din Ţinutul Pădurenilor şi interpreţi de muzică populară, este dedicat cântăreţului de muzică populară originar din zonă, prematur dispărut.

Sărbătoare la Teliucu Inferior

În zilele de 25 şi 26 august, va avea loc cea de-a XIII-a ediţie a zilelor comunei hunedorene Teliucu Inferior, care reuneşte an de an atât localnici cât şi oaspeţi ai acestora şi vizitatori din zonele apropiate. Programul este pentru toate gusturile, de la diferite competiţii sportive care încep sâmbătă dimineaţă şi continuă duminică, până la concerte cu formaţia Vai şi Amar şi discotecă în aer liber, premii pentru cei care aniversează o jumătate de veac de căsnicie şi un program folcloric cu solişti vocali, instrumentişti şi formaţia „Vali Tănase”.

Iubitorii de peisaje deosebite pot vizita lacul Cinciş, aflat lângă satul cu acelaşi nume, care aparţine de comuna Teliucu Inferior şi care a fost strămutat, împreună cu alte sate, când s-a amenajat lacul artificial. În apropiere de sat a mai fost descoperită o villa rustica şi o necropolă romană.

Circuit gastronomic la Ghioroc

Circuitul gastronomic al judeţului Arad ajunge sâmbătă la Ghioroc, unde vizitatorii sunt aşteptaţi nu numai cu plaja şi lacul care au făcut din exoticul „litoral de acasă” al arădenilor şi nu numai, un loc atât de vizitat în ultimii ani, ci şi cu grătar de porc sau pui, garnitură şi salată de varză, apă minerală sau plată dar şi trei sortimente de vin.

Sezonul estival de la Ghioroc se va încheia în 1 septembrie cu un deja tradiţional foc de tabără iar în ziua următoare, se preconizează deschiderea Festivalului Vinului.

Surse foto: wikipedia.org, specialarad.ro, newsar.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.