Un senator de Timiș cere demisia ministrului de Interne după incidentele de...

Un senator de Timiș cere demisia ministrului de Interne după incidentele de la mitingul din București: „Când plecați, luați-l și pe șeful Jandarmeriei cu dumneavoastră”

0
DISTRIBUIȚI

Un parlamentar de Timiș îi cere demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, după incidentele petrecute, aseară, la protestul românilor din diaspora, organizat în Piața Victoriei din București. Este vorba de senatorul USR Nicu Fălcoi, care consideră că ministrul ar trebui să demisioneze de urgență.

„De două ori până acum v-am cerut, doamnă Dan, explicații pentru modul în care cei aflați în subordinea dumneavoastră au înțeles să acționeze împotriva manifestanților, în moduri cu totul și cu totul nejustificate și disproporționate. Mi-ați răspuns doar o dată, inept și aiuritor, căutând să mă convingeți – împotriva oricărei evidențe! – că personalul pe care îl aveți în subordine acționează «în baza principiilor legalității, necesității și proporționalității». De data asta, nici măcar nu vă mai întreb, ci vă somez, doamnă Dan, să demisionați de urgență din fruntea MAI! Și când plecați, luați-l și pe șeful Jandarmeriei cu dumneavoastră! Ați pus mai presus de îndatorirea de a-i apăra pe cetățenii care ieri seară și-au exercitat în Piața Victoriei un drept democratic obligația de a-i fi slugă ascultătoare condamnatului penal Dragnea, care v-a făcut din secretară de școală generală șefă peste un minister, numai pentru a-i apăra interesele”, a scris, pe Facebook, Nicu Fălcoi.

Senatorul USR de Timiș consideră că ministrul de Interne este „o rușine”, având în vedere modul în care au acționat subordonații săi la protestul de aseară.

„În numele acestei obligații pe care-o aveți față de stăpânul dumneavoastră, nu v-a păsat că trupele din subordine n-au distins între provocatorii de serviciu trimiși de PSD anume ca să destabilizeze mitingul, să genereze insecuritate și să îi atace cu bestialitate pe protestatari și pe jandarmi și majoritatea covârșitoare a cetățenilor, care s-au comportat și au manifestat pașnic.


Ați consimțit să fie tratați cu toții – copii, femei, vârstnici – cu o brutalitate incalificabilă. Ați consimțit să fie folosite gaze lacrimogene împotriva propriilor cetățeni! Poate că-n ochii lui Dragnea slugărnicia dumneavoastră o fi meritorie. În realitate, însă, pentru modul în care le-ați dispus oamenilor din subordine să acționeze, sunteți o rușine, doamnă Dan! Habar n-am care vă vor fi explicațiile pe care le veți da în fața Comisiilor de apărare (pentru că da, pentru ceea ce-ați dispus să se întâmple va trebui să dați socoteală!), dar din punct de vedere uman și profesional vă spun că modul în care ați înțeles să acționați este impardonabil și nu poate fi motivat în niciun fel! Unica explicație posibilă este aceea că un regim mincinos, corupt și laș cum este cel pe care îl reprezentați s-a temut de propriii cetățeni și de propriul popor atât de tare încât a acționat cu bestialitate, fără să țină cont de nimic în afară de ordinele unui individ bolnav de putere: condamnatul penal Liviu Dragnea. Demisia de urgență, Carmen Dan”, a conchis Nicu Fălcoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.