Una pe hârtie, alta în teren. Motivul pentru care nu se lucrează...

Una pe hârtie, alta în teren. Motivul pentru care nu se lucrează la Podul Dragalina FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1606277363">

Nici țipenie de muncitor pe șantierul de pe Podul Dragalina. Lucrările au început în această vară, însă nu s-a muncit prea mult. Nicolae Robu, primarul Timișoarei, ne-a declarat, astăzi, că lucrările au fost stopate pentru că una scria pe hârtie, iar alta s-a constatat pe teren în ceea ce privește rețelele de utilități din subteran.

„La Podul Dragalina nu s-a lucrat pentru că s-a constatat pe teren că sunt mai multe rețele de utilități în subteran și în alte poziții decât cele din documente. Prin urmare, a fost nevoie ca proiectantul să vină cu alte soluții față de cele date inițial, în acord cu ceea ce s-a găsit în subteran. Acum este cam pe terminate revizuirea proiectului, se vor da dispozițiile de șantier de rigoare și se vor relua în perioada următoare lucrările. Probabil de săptămâna viitoare se vor relua”, a afirmat Nicolae Robu.

În ceea ce privește Podul Eroilor, primarul Timișoarei susține că pe acest șantier se lucrează mai ales la partea de reabilitare.

„La Podul Eroilor se lucrează, dar se lucrează la partea de reabilitare a ceea ce există, pentru că acele lucrări, ambele, și la Podul Dragalina și la Podul Eroilor, au două componente: componenta de reabilitare a structurilor existente și componenta de construcție a două noi structuri de o parte și de alta a podurilor existente, care vor face ca în final ambele poduri să fie mai late decât dublul lățimii actuale. De exemplu, Podul Dragalina are 10,5 metri și după reabilitare și extindere va avea 25 de metri lățime, va fi mult mai lat. S-a lucrat la reabilitare și s-au făcut și niște foraje pentru pilonii care vor trebui turnați ca suport pentru extindere. Dar mai mult s-a lucrat la reabilitarea a ceea ce există”, a mai explicat Nicolae Robu.

Lucrările la Podul Dragalina sunt realizate de Tehnodomus SRL și costă 5,3 milioane de lei, fără TVA, iar cele de la Podul Eroilor sunt realizate de Superconstruct SRL și Pod Construct SRL, în schimbul sumei de 3,1 milioane de lei. Cele două poduri ar urma să fie modernizate până în primăvara anului viitor.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.