Vești bune pentru turiști: Sarmizegetusa Regia poate fi vizitată din nou

Vești bune pentru turiști: Sarmizegetusa Regia poate fi vizitată din nou

0
DISTRIBUIȚI

Turiștii care vor să viziteze unul dintre cele mai impresionante situri arheologice din România au parte de o veste bună: Sarmizegetusa Regia, din județul Hunedoara, își redeschide, de astăzi, porțile. Zona a fos închisă după ce ploile din ultima săptămână au blocat drumuri și au îngreunat accesul.

Potrivit zhd.ro, drumul Judeţean 705A, care face legătura între Orăştie – Costeşti – Sarmizegetusa Regia, rămâne în continuare închis traficului auto pe sectorul cuprins între Remiza Valea Albă (km 33+370) şi parcarea de la intrarea pe aleea pietonală.

„Vizitatorii pot lăsa autoturismele sau autocarele la intersecţia de unde se intră în zona numită Valea Albă şi de aici îşi pot continua drumul pe jos (circa 5,5 kilometri) până la Sarmizegetusa Regia.


Şoferilor li se recomandă atenţie sporită în zonele semnalizate de pe DJ 705A în care există surpări de maluri. La circa un kilometru în amonte de Costeşti, pe o porţiune de drum de circa 30 de metri se circulă doar pe o singură bandă”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara, conform sursei citate.

În urma fenomentelor meteo extreme înregistrate în ultima săptămână în zona Munţilor Şureanu, au avut loc alunecări de teren pe versantul Feţele Albe care au blocat complet accesul auto şi pietonal pe DJ 705A, în zona Valea Albă. De asemenea, pe zona pietonală instituită pe sectorul din drumul judeţean DJ 705A, între km 36+525 – 37+370, s-au semnalat alte două alunecări de teren care au îngreunat accesul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.