Vizita care ar putea pune bazele unei colaborări dintre specialiștii centrului Oncogen...

Vizita care ar putea pune bazele unei colaborări dintre specialiștii centrului Oncogen din Timișoara cu cercetători germani

0
DISTRIBUIȚI

Oncogen, Centrul timişorean specializat în cercetarea medicală în domeniul geneticii și a tratării cancerului, a fost vizitat, la sfârșitul săptămânii trecute, de ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, a anunţat, aseară, directorul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina.


Conducătorul unităţii medicale s-a declarat încântat de interesul manifesat de înaltul oaspete şi speră că această vizită să se concretizeze într-o colaborare cu cercetătorii germani. „Ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Excelența Sa, Cord Meier-Klodt, a făcut un gest care, pe noi, angajații Spitalului Județean Timișoara, ne-a bucurat enorm și ne-a onorat, iar pe mine, de ce să nu recunosc, m-a făcut să mă simt extraordinar. Într-un scurt periplu diplomatic în vestul României, Excelenta Sa, s-a oprit, într-o scurtă vizită, si la ONCOGEN, vârful nostru de lance în terapii genetice și celulare, în tratamentul cancerului. Practic, singurul centru de cercetare din România și Europa de Est, cu dotări de ultimă generație pentru cercetarea fundamentală și aplicativă în domeniul terapiilor genice”, a precizat Craina, în urma vizitei de duminică.

Ambasadorul Cord Meier-Klodt a luat contact cu misiunea și viziunea centrului prin intermediul profesorilor Virgil Păunescu și Carmen Bunu-Panaitescu, practic, cei doi stâlpi ai centrului de terapii genice din Timișoara. „Am convingerea fermă că această vizită a fost una extrem de plăcută și interesantă pentru Excelenta Sa și ca, probabil, în viitor, va sta la baza unor colaborări mult mai fructoase între cercetătorii români si germani, într-un domeniu atât de sensibil ca cel al luptei împotriva cancerului”, a mai anunţat Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.