Vizită exotică la Politehnică. Întâlnire emoţionantă cu foşti studenţi din perioada comunistă

Vizită exotică la Politehnică. Întâlnire emoţionantă cu foşti studenţi din perioada comunistă

0
DISTRIBUIȚI

O delegaţie exotică a vizitat, ieri, Universitatea Politehnica Timişoara. Din grupul de 20 de vietnamezi care au venit în oraşul de pe Bega, 16 sunt foști studenți ai Institutului Politehnic „Traian Vuia”, cum se numea instituția în perioada 1969 – 1974, pe când studiau la Timișoara. Dintre aceștia, 5 au absolvit Facultatea de Chimie, iar 11 pe cea de Construcții.

Asiaticii au rememorat, alături de colegii lor români, momentele petrecute în perioada studenției. Şi-au amintit, de exemplu, de echipele care se formaseră atunci între studenții români și vietnamezi, pentru a-i învăța limba română, limbă pe care, deși nu au mai folosit-o de peste 40 de ani, o vorbesc încă foarte bine.

Oaspeții vietnamezi, dar și colegii lor români, și-au amintit sălile din cadrul actualului Rectorat al UPT în care, acum peste 40 de ani, studiau sau dădeau examene.

În acea perioadă, statul vietnamez, distrus de război, avea nevoie de specialiști care să pună umărul la reconstrucția țării.


Regimul comunist al României i-a acceptat la studii, iar acum statul vietnamez dorește să-și exprime recunoștința față de cei care i-au ajutat când au avut mare nevoie.

Astfel, anul viitor vor fi acordate medalii, chiar dacă unele post-mortem, acelora care i-au ajutat în perioada studenției, printre aceștia regăsindu-se rectorul de atunci al Politehnicii, Ioan Anton  şi profesori de renume, Coriolan Drăgulescu sau Vasile Cocheci.

Foştii studenţi promit o revedere anul viitor, când se împlinesc 45 de ani de la absolvire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.