Workshop de DJ cu britanicul JFB, proiecții de filme Timishort, freze proaspete...

Workshop de DJ cu britanicul JFB, proiecții de filme Timishort, freze proaspete și multe întâmplări artistice la Școala Veche din Buzad, în cadrul festivalului ElectroRuga VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Prima ediție a festivalului Electroruga – catelogat de organizatori drept „un mix ideal de tradiție și actual” – care va avea loc într-un peisaj de poveste, aflat la poalele Dealurilor Lipovei, în satul Buzad, la aproximativ 50 de kilometri de Timișoara include și expoziții de artă, proiecții Timishort și ateliere la Școala Veche!

Școala din Buzad a fost construită în 1913, prima generație a numărat 52 de copii care au învățat aici din 1922, iar din 1985 școala a fost închisă, din lipsa numărului minim de copii, care astăzi urmează clasele primare în Charlottenburg. „La Școala Veche din Buzad se vor întâmpla expoziții de artă, proiecții Timishort, workshop-ul de scratching susținut de JFB și multe altele. Grădina din spatele școlii va fi amenajată ca loc de relaxare și party old school”, spun organizatorii evenimentului.

Pe data de 1 septembrie, muzica va fi asigurată din van-ul VRTW prin Ufe și Bully, iar pe data de 2 septembrie spectatorii se vor putea bucura de sound-ul unor DJ-ii old school ca Zoltan Varga, Erick Szasz, Mr. H, Newgotti, Dudu (AnonimTM), Mighty Boogie, K-lu, NotSoCommonDj.

În cursul serii de 1 septembrie, la Școala Veche vor avea loc proiecții de filme de scurt metraj marca Timishort Filmfest. Școala Veche din Buzad va găzdui și workshop-ul de scratching susținut de JFB, duminică, 2 septembrie, între orele 13.00 și 15.00.

Britanicul JFB, care a impresionat întreaga lume graţie tehnicii sale în arta mixajului, declarat campion DMC în Marea Britanie în 2007 şi 2011 a fost prezent de mai multe ori în Timișoara, reușind de fiecare dată să impresioneze prin abilitățile sale tehnice. JFB s-a apucat de turntablism si mixat live într-o emisiune pe un radio pirat în 1996. Şi-a dezvoltat stilul propriu de turntablism şi a început să pună muzică la diverse party-uri de Hip-Hop din Brighton. 1999 a însemnat obţinerea unei rezidenţe în cadrul celei mai importante seri Drumandbass din oraş – „Meltdown” – precum şi numeroase giguri în cadrul evenimentelor „Movement”. Pe lânga DJing, JFB a activat şi ca membru în actul de jazz improvizat numit „VogueGyrator”, precum şi alături de alţi muzicieni ca J’m’Black şi Kirsten Elliot. Aceste gig-uri i-au adus atât experienţă cât şi un public dedicat. În 2003 a câştigat campionatul Vestax şi şi-a lansat primul EP „NoDestination” la OneEye Records.


În 2004, JFB i-a cunoscut pe Deekline, Wizard, DonnaDee şi Ils care au început să-i incorporeze rutinele de turntablism în muzica lor. În acelasi timp JFB a început să pună muzică împreună cu Ed Solo şi să faca scratching pentru diverşi artişti precum EvilNine, TC Islam, Brockie, PressureDrop. În 2005, JFB a decis să îşi extindă rutina de turntablism participând la diverse competiţii de DJ alături de Beardyman, cu care a continuat să lucreze incorporând beatboxing-ul acestuia în rutina de turntablism. Campion DMC în Marea Britanie în 2007 şi 2011, producător versat şi selector neînfricat, JFB continuă să se afle în avangarda turntableism-ului şi beaturilor rupte din Regatul Unit – prin abordări creative noi, rutine îndrăzneţe la platane, sampler şi video scratch. Seturile sale incorporează stiluri diverse ca Jazz,Funk, Hiphop, Dubstep, Glitchop, Electoswing, Ghetto Funk, Breakbeat, Drumstep & Drum&bass.

O echipă formată din doi arhitecți, Alina Negru și Alessandro Serra, TERRApia, care explorează utilizarea eficientă a resurselor locale în arhitectura rurală a Banatului, va susține atelierul de tencuială decorativă și văiugă, care se va desfășura la pavilionul comunitar ce va fi construit în cadrul festivalului de arhitectură în pământ Regio Earth Romania, lângă școala veche din Buzad.

Prezent anul acesta la Festivalul de Jazz Gărâna și la Rock la Mureș, Răzvan Struținschi, aka Vinil Ton, va veni și el cu frumoasa lui colecție de viniluri la Școala Veche!

„Robby the mobile barber” va fi prezent la Școala Veche pentru a oferi un „fresh cut” festivalierilor.

Artist prin definiție, inginer de profesie, angajat al Universității Politehnica Timișoara, în timpul liber a reușit să ducă pasiunea pentru tuns la nivelul de profesie part time, relaxare și chiar mod de viață prin intermediul unui business cu nume sugestiv: Robby the mobile barber. Ca stil abordat, Robby se inspiră din muzica punk-rock, făcând o mixtură între cunoștințele sale în artă, estetică, frizerie. Colecționar de mașini de tuns, pasionat de tuns, reglat și modificat mașini de tuns, Robby a cochetat cu frizeria încă de la începutul anilor 2000 când tundea cunoștințe și prieteni. Pe 1 și 2 septembrie Robby the mobile barber va fi prezent la Școala Veche pentru a oferi un “fresh cut” celor prezenți.

Electroruga de Buzad se va desfășura în perioada 1-2 septembrie 2018 și este un festival care îmbină muzica bună cu obiceiuri tradiționale, autentice, ale locului.

Evenimentul, care durează 2 zile, are loc în weekendul imediat următor Rugii de la Buzad, la The Village și invită publicul la muzică de calitate, posibilitatea explorării zonei și înțelegerii modului în care locuiesc și trăiesc oamenii locului, relaxare și distracție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.