Zeci de migranţi, ticsiţi într-un tir, printre marfă. Ce a declarat şoferul...

Zeci de migranţi, ticsiţi într-un tir, printre marfă. Ce a declarat şoferul FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Călătorie întreruptă de poliţiştii de frontieră români din vestul ţării pentru un şofer de tir din Turcia, care intenţiona să intre în spaţiul Schengen. Avea nu mai puţin de 42 de persoane ascunse printre marfă, însă turcul le-a declarat oamenilor legii că nu avea habar de aşa ceva.

Şoferul de 45 de ani a fost oprit ieri dimineaţă, în jurul orei 6:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Csanadpalota. Se afla la volanul unui autocamion cu numere de Turcia care, conform documentelor, transporta doar filtre auto pentru o societate comercială din Germania.

Poliţiştii de frontieră au descoperit, însă, că în autotren erau ascunse şi 42 de persoane din Irak, Palestina şi Siria, care încercau să iasă ilegal din ţară. Cu toţii 18 bărbaţi, 8 femei şi 16 minori erau solicitanţi de azil în România.


Copiii aveau vârste cuprinse între 9 luni şi 16 ani, iar adulţii între 19 şi 42 de ani.

Imigranţii ilegali au declarat că voiau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar şoferul le-a spus autorităţilor că nu ştia cum au ajuns persoanele respective în tir. Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de trafic de migranţi pe numele şoferului automarfarului, respectiv pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cele 42 de persoane ascunse în tir.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.