13 blocuri din Timișoara, reabilitate termic cu bani europeni. Primarul Robu: „O...

13 blocuri din Timișoara, reabilitate termic cu bani europeni. Primarul Robu: „O să fiu foarte atent la culori”

0
DISTRIBUIȚI

Vești bune pentru mai mulți timișoreni. Primăria a reușit să câștige două proiecte în cadrul cărora 13 blocuri din oraș vor fi reabilitate termic cu bani europeni. Contractul pentru primul dintre proiecte, care cuprinde șapte blocuri, a fost semnat recent, iar astăzi, la sediul Primăriei Timișoara, a fost semnat și cel de-al doilea. Vorbim de un proiect care are o valoare totală de peste 5,7 milioane de lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 3,3 milioane de lei.

Nicolae Robu a afirmat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că Primăria Timișoara are pregătite încă 16 proiecte pentru eficientizarea energetică a blocurilor.

„Avem 18 proiecte depuse pentru eficientizarea energetică a unui număr total de 74 de blocuri. Toate aceste proiecte au fost luate în analiză la ADR Vest și pentru unul avem deja semnat contractul de finanțare, pentru un proiect ce cuprinde șapte blocuri, și astăzi am semnat contractul de finanțare pentru un al doilea proiect, ce cuprinde șase blocuri. Celelalte 16 proiecte sunt trecute de stadiul de verificare a conformității administrative și a eligibilității, drept urmare, în perioada următoare, presupun că nu foarte îndelungată, vom ajunge să finanțăm contractele de finanțare și pentru aceste blocuri.


Asta înseamnă că aproape 3.600 de de familii de timișoreni vor beneficia de aceste fonduri europene pe care le vom absorbi prin implementarea acestor proiecte. Pe de o parte, oamenii vor avea un confort termic mai bun, vara va fi mai răcoare, iarna va fi mai cald, consumul de gigacalorii va fi mai redus și implicit pentru municipalitate va fi mai avantajos, că vom plăti subvenție mai mică, dacă numărul de gigacalorii consumate se va reduce, atunci și contribuția pe care noi o avem va fi mai mică. Nu trebuie să neglijăm faptul că aspectul blocurilor se schimbă substanțial, aceste blocuri vor arăta mult mai bine decât înainte”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei susține că va fi „foarte atent” la culori, astfel încât să nu mai vedem în oraș blocuri reabilitate în gri.

„O să fiu foarte atent la culori. Mie mi-a aparținut ideea de a realiza un regulament al culorilor, m-am inspirat din ce am văzut la Viena, dar uite că m-am trezit cu acel gri pe blocuri. Evident că m-a revoltat la maxim ce s-a făcut. Vpseaua era comandată pe culoarea respectivă, s-au putut face doar mici schimbări. În culori pastelate, senine, deschise, așa vor fi toate acest blocuri pe care le facem acum”, a precizat Nicolae Robu.

Contractul de finanțare semnat astăzi vizează reabilitarea a șase blocuri de locuințe cu 324 de apartamente, în decursul a 16 luni. Blocurile se află pe Aleea FC Ripensia, Bd. Corneliu Coposu, Str. Surorile Martier Caceu, Str. Măgura, Str. Mareșal Averescu și Str. Învățătorului.

Conform primarului Timișoarei, municipalitatea are pregătite, în total, 64 de proiecte care au fost sau urmează să fie depuse spre a primi finanțare europeană până la sfârșitul acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.