23 de clase de la Liceul “Lenau”, mutate în fosta clădire a...

23 de clase de la Liceul “Lenau”, mutate în fosta clădire a Colegiului “Ion Mincu”. Ce se întâmplă cu campusul promis de primărie FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-917217490">

Sute de elevi înscriși la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timișoara învață, din acest an școlar, într-un imobil aflat aproape de centrul orașului. Este vorba de clădirea fostului Colegiu Tehnic “Ion Mincu”, care a fost desființat, aflată pe str. Gheorghe Lazăr, în care au fost mutate 23 de clase. În sălile de clasă ale imobilului vor învăța elevii de la clasele de a II-a și până într-a VII-a de la Liceul “Lenau”.

Deocamdată, Primăria Timișoara nu a reușit să realizeze investiții serioase în clădire, ci au fost efectuate doar reparații, astfel că elevii, părinții și dascălii au fost așteptați, în prima zi de cursuri, la festivitatea de deschidere a noului a școlar în curtea școlii, care nu este deloc amenajată. Prezent la ceremonie, Nicolae Robu a precizat că “am adus locația într-o situație acceptabilă, vor veni și investiții, s-au făcut intervenții de pregătire a clădirii pentru începutul de an școlar, dar va trebui să lucrăm mereu pentru a le oferi copiii noștri condiții cât mai bune”.

Primarul Timișoarei a mai afirmat că municipalitatea nu a uitat de proiectul realizării unui nou campus școlar pentru Liceul “Lenau”, în zona Oituz, doar că acum se caută o sursă de finanțare. “Nu am renunțat și la acel proiect de a realiza un nou campus școlar pentru Liceul Lenau, în zona Oituz. Îi va veni rândul și lui, însă resursele sunt limitate și sper să putem să obținem finanțare pe fonduri europene, de oriunde, pentru că bugetul local nu poate susține și poduri, și pasaje și atât de multe lucruri pe care le facem în oraș și construcții de spitale. Construim spitalul de copii, construim o maternitate nouă, construim un buncăr la spitalul municipal, noi corpuri la spitalul municipal, toate au o limită”, a declarat Nicolae Robu.

Primul clopoțel a sunat, astăzi, și la Colegiul Național Bănățean, unde micuții din clasa pregătitoare au fost întâmpinați de colegii lor puțin mai mari cu poduri din flori, în timp ce s-a intonat imnul şcolii. “Poate unii sunteți supărați că nu avem sălile de clasă cele mai mari, dar important este că venim toți la ore doar de dimineață”, le-a spus celor prezenți la festivitatea de deschidere a noului an școlar Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean.

Deschiderea noului an școlar a fost marcată și la Colegiul Național “C. D. Loga” din Timișoara, unde, la fel ca la celelalte unități de învățământ de prestigiu din oraș, oficialitățile s-au înghesuit să participe.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.