ACS Poli și Ripensia, umilite la Balotești și Târgu Jiu. Formația lui...

ACS Poli și Ripensia, umilite la Balotești și Târgu Jiu. Formația lui Ștefan Nanu rămâne în zona retrogradării după opt runde în Liga a II-a

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli și Ripensia au cedat astăzi fără drept de apel în Liga a II-a. Pentru prima formație situația a devenit cu adevărat gravă. După eșecul cu CS Balotești, scor 0-2, nu a lipsit mult ca echipa pregătită de Ștefan Nanu să preia ”lanterna” de la ilfoveni. Roș-galbenii au cedat de asemenea într-o manieră urâtă, scor 2-5, cu Pandurii în Gorj.

Cu Drăghici doar pe bancă și fără Curileac în lot, ACS Poli părea să fie totuși echipa mai bună la Balotești. După primele șuturi expediate de Bîrnoi, dar și o ocazie a acestuia singur cu portarul, gazdele și-au arătat colții. Alex Stoica a deschis scorul în minutul 32 marcând din apropiere în urma unei ”libere” expediate de Dedu. Mai mult, bănățenii au mai încasat un gol în minutul 64, de la ex-alb-violetul de pe ”Știința”, Cornel Predescu. Experimentatul jucător al ilfovenilor marcând simplu, cu un lat din câțiva metri în urma unei recentrări de la V. Mihai.

Un nou eșec și ACS Poli rămâne înfundată bine în zona roșie a clasamentului, fiind ”salvată” de la ocuparea ultimului loc doar de faptul că Metaloglobus a egalat-o pe Brăila spre final.

CS Baloteşti: Fulga – Dedu, Marciuc (cpt.), Flămânzeanu, N. Filip, M. Ghiţă, C. Predescu, M. Neagu, Gojnea, Al.


Stoica, Vas. Mihai. Antrenor: Florin Nofitovici.

ACS Poli: Smaranda – Haruţ, Bocşan, Melinte (cpt.), S. Rudolf – D. Pop, D. Codrea – D. Filip (67 Toboșaru), Bîrnoi (40 Saibou Keita), Velcotă (58 Stere) – Golda. Pe bancă: M. Contra – Ciurariu, Oct. Drăghici, Românu. Antrenor: Ștefan Nanu.

Ripensia

Pentru ”Ripi” jocul din Gorj se anunțat unul dificil și așa a și fost. În formă în acest start de sezon, George Tudoran a deschis scorul pentru gazde în minutul 19, cu o execuție frumoasă din colțul careului mare. Timișorenii au avut însă forța să revină înainte de pauză. Din nou o lovitură liberă de la distanță s-a dovedit a fi soluția ideală de a marca pentru roș-galbeni. Dacă Apro a impresionat în runda trecută, de această dată Marian Anghelina a trimis un trasor de la 23 de metri care a intrat în poartă cu ajutorul transversalei.

Lucrurile s-au înrăutățit însă pentru oaspeți în repriza secundă. Philippe Nsiah a realizat ”dubla” în 11 minute și a ”rezolvat” practic meciul. Mai întâi a marcat cu un șut din unghi după o pătrundere, apoi a înscris cu un șut pe lângă Rădulescu din circa zece metri. Înainte să se împlinească o oră de joc cele două echipe au rămas deodată cu un jucător mai puțin: Marius Toma, respectiv Denis Brînzan, de la gazde, au văzut direct cartonașul roșu pentru lovire reciprocă. La trei minute de la intrare, noul intrat a înscris pe contraatac pentru 4-1. Cu un sfert de oră înainte de final Ripensia a redus din diferență după ce o centrare a lui Călin Toma îi lovește brațul lui Raicu și tot căpitanul bănățenilor a redus din diferență de la punctul cu var. Nu a fost însă semnul unei reveniri spectaculoase, căci pe final gorjenii au mai lovit o dată. Pîrvulescu a marcat și el în minutul 88.

”Ripi” rămâne astfel cu doar opt puncte după acest 2-5. Pandurii emite deja pretenții la primele poziții.

Pandurii: Cotolan – N. Cotolan, D. Ciobanu, Konate, Vasilescu – Raiciu, Brînzan (cpt.), Trancă – Tudoran (78 P. Popescu), D. Pîrvulescu (89 Rașoveanu) – Nsiah (62 Blejdea). Antrenor: Adrian Bogoi.

Ripensia: Rădulescu – Ad. Popa (80 Mansour), M. Toma, Apro, C. Toma (cpt.) – Burdeț, Anghelina – Monea, Zaluschi, Bădăuţă (77 Popovici) – Dumiter. Pe bancă: Păduraru – Hecsko, Cluci, Bărîcă, Stoi. Antrenor: Radu Suciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.