ACS Poli încă mişcă. Primul punct cu Ştefan Nanu a venit la...

ACS Poli încă mişcă. Primul punct cu Ştefan Nanu a venit la Gara Mică, pe vijelie, contra pandurilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli Timişoara a obţinut astăzi primul punct după cinci eşecuri la rând în campionatul Ligii a II-a. Formaţia pregătită de Ştefan Nanu a remizat cu fruntaşa Pandurii Tg. Jiu, scor 1-1, după ce oaspeţii au deschis scorul din penalty. Norvegianul Saibou Keita a marcat golul gazdelor, care au evoluat în premieră într-un joc oficial pe mai ieftina arenă „Electrica”.

Vântul şi-a făcut de cap la Pădurea Verde, aducând uneori miresme „cauciucate”. Mai ieftină de folosit, arena din Fabric s-a dovedit până la urmă o gazdă decentă pentru formaţia lui Nanu. Mai ales că publicul pare aici mai numeros şi chiar a pus presiune cu vorbe de duh „ca-n vremurile bune” la adresa arbitrajului modest al craioveanului Viorel Flueran. Acesta i-a umplut pe timişoreni de „galbene”, dar majoritatea au fost indicate corecte.

Începutul nu a fost grozav. Nicolae Pîrvulescu putea deschide scorul după nici cinci minute de joc, dar a trimis balonul pe transversala porţii lui Smaranda. Peste opt minute goalkeeperul timişorenilor a trebuit să fie înlocuit cu Mario Contra după ce a căzut greşit în careul mic în duel cu adversarii. În minutul 24 Bîrnoi a avut o execuţie modestă dintr-o poziţie bună. Scorul a fost deschis după un penalty comis de Basic, care i-a parat calea lui Vodă. Era minutul 33 când George Tudoran a transformat fără probleme, Contra plecând în stânga în timpul execuţiei.

Spre deosebire de alte jocuri ACS Poli, cu toate neajunsurile, a avut o replică bună. În minutul 39 „libera” lui Haruţ a fost aproape de a fi convertită în gol de capul lui David Pop, dar balonul a fost deviat în corner. La lovitura de colţ rezultată nu a lipsit mult ca Drăghici să întâlnească balonul centrat bine de Velcotă. Egalarea a venit în minutul 41, când Saibou Keita l-a învins pe Mihai Cotolan cu un şut de la distanţă. Imediat Pandurii a pus pericol la poarta lui Contra, dar tânărul goalkeeper s-a achitat bine de sarcini şi a respins în corner un şut cu potenţial foarte periculos.

Repriza secundă a fost mai fragmentată, cu multe avertismente în contul gazdelor, acestea au părut mai dornice de două puncte în plus. În minutul 58 Drăghici s-a aflat aproape de gol, dar a încercat să trimită pe spate, mingea a fost blocată, apoi s-a dictat fault la portar. Tot căpitanul timişorenilor a obţinut şi executat o lovitură liberă în minutul 64, dar balonul a fost prins de M. Cotolan.

Panica nu a dispărut complet nici din careul amfitrionilor iar în minutul 74, la o fază prelungită Contra a intervenit de două ori, a doua oară când Melinte a lovit greşit balonul, fundaşul a fost bineînţeles printre jucătorii cu cartonaş şi astăzi. Oaspeţii au preferat însă mai mult scorul înscris pe micuţa tabelă electronică montată la Pădurea Verde şi chiar au fost acuzaţi pe final de trageri de timp. Cu toate acestea nu au mai lipsit şansele. Velcotă putea aduce toate punctele dacă ar fi cadrat mai jos voleul din minutul 81 iar cu patru minute înainte de final vântul putea duce un balon centrat de acelaşi jucător în vinclu, dar nu a fost să fie. Cum nu a fost nici în prelungiri, când, la ultima fază cu potenţial Drăghici a trimis cu capul mult pe lângă ţintă o minge centrată din corner de David Pop.

ACS Poli a obţinut doar un punct, dar e unul vital în condiţiile date, Pandurii fiind a treia clasată înaintea weekendului. Altfel, timişorenii rămân în continuare fără succes cu Ştefan Nanu iar cele cinci puncte acumulate o plasează tot pe penultimul loc, retrogradabil în C.

ACS Poli: Smaranda (13 M. Contra) – Haruţ, Basic, Melinte, D. Filip – D. Pop, D. Codrea – S. Keita (80 Mrkela), Bîrnoi (75 Golda), Velcotă – Drăghici (cpt.). Antrenor: Ştefan Nanu.

Pandurii Tg. Jiu: M. Cotolan – N. Cotolan, D. Ciobanu, Konate, Vasilescu – Raiciu, Cenaj, Al. Vodă (88 R. Gheorghe) – Tudoran, Nsiah (64 Blejdea), N. Pârvulescu (cpt., 76 P. Popescu). Antrenor: Adrian Bogoi.

Ştefan Nanu, virulent la adresa arbitrului: „M-a furat şmechereşte”

Antrenorul lui ACS Poli a fost foarte dur cu brigada de arbitri, pe lângă proteste, tehnicianul i-a reproşat tuşierului Radu Despa că ar fi ridicat de prea multe ori fanionul.


Nanu şi „centralul” Viorel Flueran din Craiova au însă o „istorie” extinsă. „Nu e prima dată când mă arbitrează acest arbitru. M-a arbitrat cred de 7-8 ori, de trei ori m-a dat afară, tot timpul m-a furat şmechereşte. La final m-am abţinut că mi-a spus de aici că la următoarea mă dă afară.  Tot timpul a înfluenţat fazele: cum l-a împins a dat fault, nouă nu ne-a dat. Dar nu rezolv nimic dacă mă trimite în tribună şi clubul”, a declarat Ştefan Nanu.

Acesta a recunoscut că per total rezultatul e echitabil. „Îmi doream mai mult, pentru că am luat un gol, din penalty, la începutul jocului. Le-am explicat la şedinţa tehnico-tactică faptul că au jucători de bandă care mereu intră în centru şi ori dau la poartă ori încearcă să scoată maximum din fazele pe care le au. Am egalat, din punctul meu de vedere e un rezultat echitabil. Am avut două-trei ocazii de a înscrie, dar… sunt jucători tineri, care încă nu au luat contact cu Liga a II-a, avem şapte jucători U21 în teren, dar e un punct de bun augur… Mă bucur că cu cât trece timpul se acumulează mai mult şi învaţă ce vreau eu să joc. Au stat bine în teren din punct de vedere tehnico-tactic, au avut şi ghinion, puteam să înscriem la ultima fază din corner”, a mai spus Nanu.

„Smaranda avea probleme cu tendonul înainte de joc, acum a căzut exact pe tendon, sunt probleme grave, nu poate să meargă. Dar poate şi intrarea lui Contra a fost de bun augur, a dat siguranţă, a intrate bine, are tot viitorul în faţă”, a adăugat „principalul”. Acesta ar rămâne practic într-un singur goalkeeper dacă problema medicală persistă iar Curileac nu revine la sentimente mai bune.

De partea cealaltă Adrian Bogoi, şi el foarte vocal la începutul jocului a admis că egalul e un rezultat bun. „E o echipă foarte bună după părerea mea, luată individual, cu opt jucători care au jucat la Liga I, cu jucători tineri, de perspectivă, cum sunt în zona Timişoarei. După aspectul jocului cred că e un rezultat echitabil. Desigur că ne-am fi dorit victoria, dar încercăm în meciurile viitoare să luăm toate punctele… Vântul a bătut foarte tare, cred că a fost un impediment pentru ambele echipe… Nu ne-am retras, am făcut câteva schimbări, am conservat rezultatul pentru că, v-am spus, şi adversarul a pus probleme. Îmi pare rău că cei trei atacanţi ai noştri, care au înscris mult în jocurile anterioare, nu au făcut azi un meci bun”, a spus Bogoi.

„A exagerat, echipa e în insolvenţă, desigur că sunt şi restanţe, dar cu apa şi mâncarea nu sunt probleme. Avem o bază sportivă bună, se încearcă remedierea situaţia. Ne lipsesc lichidităţile, în rest avem condiţii foarte bune la Tg. Jiu”, a precizat tehnicianul oaspeţilor cu referire la declaraţiile lui Nanu dinaintea partidei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.