ACS Poli repetă scenariul de la Arad. Repriză ideală, urmată de haos...

ACS Poli repetă scenariul de la Arad. Repriză ideală, urmată de haos contra Snagovului. UPDATE Reacţia lui Ştefan Nanu GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli trece printr-o fază ciudată în acest început de campionat. Timișorenii fac o repriză bună, după care irosesc toate lucrurile bune. Echipa lui Ștefan Nanu a condus-o pe fruntașa Sportul Snagov după prima repriză, dar a încasat din nou două goluri în partea a doua. S-a incheiat 2-1 pentru ilfoveni, care rămân imediat în spatele liderului care e tot din zona Capitalei, Clinceni. Gazdele au avut o șansă uriașă și in prelungiri, dar in van.

Jocul a inceput cu Snagovul mai hotărâtă. După cinci minute oaspeții au arătat gazdelor cum se execută o fază fixă după o tentativă ratată de schemă a celor de la ACS Poli. Balonul a ajuns la Dănălache, care insă a avut o tentativă de lob blocată de Smaranda, titularizat oarecum surprinzător. Treptat insă gazdele au devenit mai periculoase. In minutul 20 Filip trimite plasat cu capul de la distanță și Iacob e nevoit să riște o accidentare pentru a respinge de la vinclu. In minutul 33 portarul Iacob intervine in fața lui Velcotă, dar iși lasă și poarta descoperită insă Pop nu reușește să profite, căci Stancu se opune golului și respinge in corner. In minutul 40 șutul lui Codrea e blocat din apropierea porții și rezultă un nou corner. Golul a venit până la urmă cu un minut inainte de pauză. Velcotă execută din nou bine o fază fixă in spatele fundașilor adverși și Pop trimite cu capul din apropiere, portarul reușind doar să devieze in propria poartă.

La fel ca la Arad insă, in partea secundă lucrurile s-au schimbat, aproape identic pentru timișoreni. In minutul 59 un corner bătut pe lung de Darius Buia, duce la un duel pierdut în careu de Drăghici cu Hlistei şi acesta impinge balonul in poartă cu un șut din apropiere. Reușită dedicată accidentatului Robert Elek. Peste două minute Snagovul a mai avut un corner periculos executat de același Buia jr. și scos greu de sub bară de Smaranda.

Apoi, in minutul 64 Hlistei execută o lovitură de colț care trece precum cuțitul prin cașcavalul topit și Darius Buia nu iartă din interiorul carelui, marcând cu un șut cu stângul la colțul opus. Minutul 73 aduce o șansă nouă și la poarta lui Iacob, dar Pop șutează prea slab ca să-l invingă din nou pe portarul advers.

Timișorenii au atacat mai mult pe final, dar haosul a pus stăpânire pe organizarea gazdelor. Nanu a mai făcut o mutare neprogramată, scoțându-l din teren pe Golda, introdus in prima repriză in locul modestului Avaro. Putea fi 2-2 și in prelungiri, dar Stere a șutat peste poartă din câțiva metri. Iar la ultima fază tot Pop a trimis spre poartă, dar din nou un apărător advers a salvat situația, fluierându-se imediat și finalul intâlnirii.

ACS Poli iși complică suplimentar situația. Doar patru puncte și perspective sumbre pe toate planurile.

ACS Poli: Smaranda – Haruț, Basic, Ivanov, Santiago Avaro (41 Golda, 82 Stere) – Melinte – D. Filip, D. Codrea (71 Birnoi), D. Pop, Velcotă – Drăghici. Antrenor: Ștefan Nanu.

Sportul Snagov: Fl. Iacob – Vlădoiu, Lică, Fl. Ilie, B. Stancu – Borțoneanu, Vali Bărbulescu (cpt.) – Vlad Bărbulescu (46 Oanea), D. Buia (82 Tazouti), Hlistei (86 L. Ion) – Dănălache. Antrenor: Laszlo Balint.

UPDATE Nanu: „Păcat de munca depusă”

„Sincer să fiu, păcat de munca depusă azi, să pierzi un joc pe care-l ai în mâna ta.


Iei două goluri din faze fixe, lipsește lipsa de responsabilitate, nu are rost să mai comentez ce s-a intampat in repriza a doua, suferim, copiii vin de la un nivel. Și-au dorit majoritatea… Am pierdut pe lipsă de marcaj și două faze fixe. Am avut și ghinion că au scos de pe linia porții în final. Ne purtăm crucea, mergem mai departe, mă bucură atitudinea și că și-au dorit”, a declarat Ştefan Nanu.

„Toți și-au dorit. Un plus e Dusan Ivanov, un câștig pentru că nu a făcut pregătire, a dat siguranță. Sunt jucători în care am încredere. Ne lipsește banca. Complimente pentru Pop, nu a jucat aproape un an, a fost lăsat pe margine, azi a fost cel mai periculos. La pauză nu mai putea… L-am schimbat pe Golda pentru că nu a avut atitudine… Mie mi-a zis că nu e corect că vine cineva după trei zile și joacă, s-a cerut titular. El a fost supărat că joacă Dusan și nu joacă el… mulți cer schimbare la pauză că nu mai pot: trageți de voi. Melinte poate la 30 de ani”, a continuat Nanu.

„Pe Avaro l-am schimbat pentru ca a gresit. Opoku a făcut ruptură după un antrenament. Pe Motreanu îl doare călcâiul de două săptămâni iar pe Bocșan ba îl doare pe la spate… pe nu ştiu unde…”, a explicat Nanu absenţele de azi. Pe bancă s-a regăsit şi un nou junior: Toboşaru.

„Sunt trei puncte extraordinar de importante, clasamentul e echilibrat, oricine poate învinge pe oricine. Era important să câștigăm. Am avut emoții la ultima fază… Am făcut o repriză destul de slabă precum împotriva lui Ripi, mă bucur că echipa a reacționat. Am avut multe momente în care am suferit, asta poate și datorită adversarului, ACS Poli a dovedit ca e o echipă bună. Cu jucători tineri. Am suferit la fazele defensive. Am avertizat jucătorii că ei pot pune pericol la asemenea faze. E important că am fost pragmatici și ne-am asigurat toate cele trei puncte. În a doua repriză a trebuit să facem ceva improvizații. Am avut jucători care nu erau la capacitate maximă. L-am introdus pe Tazouti tocmai pentru a securiza flancul… Dedicăm victoria lui Elek. Accidentat grav. Elek trece prin momente grele. 6 luni va absenta. Îi dorim să revină cât mai repede”, a declarat Laszlo Balint tehnicianul Snagovului.

„Unitatea grupului e o mică cheie. Mă felicit că am reușit să aduc la echipă mulți jucători de caracter. Am reușit să facem repede un grup unit, e un clișeu, dar suntem o mică familie… Din păcate ACS Poli a intrat in insolvență, un fenomen neplăcut pentru echipele din România. Îmi pare rău că Timişoara nu are echipă in prima ligă”, a mai spus Balint.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.