UTA, stăpână într-un duel Timișoara – Arad fără farmec. ACS Poli a...

UTA, stăpână într-un duel Timișoara – Arad fără farmec. ACS Poli a fost umilită de echipa lui Ionuț Popa GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1797483762">

ACS Poli a părut copleșită sau depășită într-un meci cu însemnătate pentru cei care consideră acest duel cu UTA ca fiind Derby-ul vestului. Arădenii s-au impus la pas cu 3-0 (1-0), după un joc mediocru, dar pe care l-au controlat cel puțin în momentele importante.

La o zi de la bucuria acceptării insolvenței, timișorenii nu au arătat pe teren ceva ce ar putea atrage un potențial investitor-minune. Cine nu a mai fost pe ”Dan Păltinișanu” nu avea deloc impresia că e un meci important din B astăzi, dărămite un ”derby”. Doar câteva sute de curioși au venit pentru ACS Poli – UTA, cu gazda in postura de proaspătă insolventă. O fi fost căldura și televizarea factori, dar nici aceste scuze nu mai au efect.

Pe teren, timișorenii nu au oferit motive de regret pentru cei care au rămas acasă. In minutul 5 Popovici a șutat in cros, dar prea moale și pe lângă poartă. Apoi, treptat arădenii au pus stăpânire pe joc, cu fostul component al lui ACS Poli, Enescu, la mijloc și cu banderola pe braț astăzi. Oaspeții au fost și ei timizi la inceput. Șutul lui Coulibaly in minutul 19, din poziție bună, a tras mult pe lângă țintă. Titularizat la amfitrioni, Curileac a oferit alte emoții. In minutul 35 a scăpat un balon centrat de Vădrariu, dar fără efecte, căci nu era niicun adversar in jur. Golul a venit insă un minut mai târziu, când Cubleșan a săltat un balon peste Basic și l-a invins pe portarul alb-violeților cu un șut cu pământul. Peste alte trei minute putea veni un nou gol pentru alb-roșii. Coulibaly a reluat din centrul careului, pe lângă fundași dar in Curileac. Iar apoi Alexandru Pop a trimis prea moale.

La reluare putea fi 2-0 in minutul 50, dar Pop, lansat pe mijlocul porții a tras tot drept, drept in brațele lui Curileac. Nereușită care i-a și adus inlocuirea cu mai experimentatul Rus. Poate in minutul 56 șutul lui Drăghici ar fi adus mai multe, contrar cursului, dar execuția din voleu a fost blocată de un fundaș utist. Sau, zece minute mai târziu, când Popovici, urcat in linia de atac, a trimis cu capul, dar tot pe lângă țintă. UTA nu a mai forțat și putea regreta. Mai ales șansa din minutul 72, când Cubleșan a șutat peste poartă după ce a făcut ce era mai greu iar fundașul din fața sa s-a impleiticit din nou. Totuși, cu un sfert de oră inainte de final s-a făcut in cele din urmă 2-0. Cristian Costin găsind colțul lung cu un șut pe jos. Putea fi 1-2 in minutul 78, când Bodea scapă o centrare in fața lui Drăghici, dar reluarea atacantului timișorean a fost respinsă din fața porții de Samba Benga. Cu trei minute înainte de final s-a făcut 3-0 pentru oaspeți după ce a marcat și nou intratul Ciprian Rus după o pătrundere pe partea dreapta incheiată cu șut la colțul lung.

Cu acest succes UTA ajunge la cota 10, de partea cealaltă ACS Poli are deja griji in zona inferioară a clasamentului, cu doar patru punct din cinci partide.

Ironie la adresa lui Nicolae Robu

Nici galeria vizitatoare nu a mai acordat duelului cu această timișoreană importanța din jocurile trecute. Circa 80 de fani arădeni au făcut deplasarea. Totuși, utiștii au avut câteva scandări provocatoare și un banner ironic: ”Clona unui primar golgheter cu apucături de trubadur / Cu ce joc de cărți vă așteptăm in retur?”.

ACS Poli: Curileac – Motreanu, Bocșan (66 Podină), Basic, Haruț – D. Codrea, Opoku (46 Mrkela) – Popovici, Birnoi, Velcotă (42 Pădurariu) – Drăghici (cpt.). Pe bancă: M. Contrat – S. Rudolf, Stere, Golda. Antrenor: Ștefan Nanu.

UTA: Bodea – Costin, S. Benga, Manea, Copaci (74 Stahl) – Coulibaly, Enescu (cpt.) – Cubleșan, Petra (64 Cr. Matei), Vădrariu – Al. Pop (54 C. Rus). Pe bancă: Orlic – Iuga, Matei, D. Popa, Janos. Antrenor: Ionuț Popa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.