Adina Florea, propusă şefă la DNA. Nominalizarea ministrului Justiţiei merge la CSM

Adina Florea, propusă şefă la DNA. Nominalizarea ministrului Justiţiei merge la CSM

0
DISTRIBUIȚI

Procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, Adina Florea este propunerea lui Tudorel Toader pentru şefia DNA. Nominalizarea va fi înaintată Secţiei pentru procurori a CSM, pentru avizare. Ulterior, Tudorel Toader va înainta propunerea preşedintelui, care face numirea în funcţia de conducere.

Cei şase candidaţi la şefia DNA au fost Paula Nicoleta Tănase, Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea, Andrei Bodean, Adina Florea şi Sorin Armeanu.


Sorin Armeanu este prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Gabriela Scutea este fost procuror general adjunct al României şi fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, iar Andrei Bodean este procuror la DNA – Serviciul Teritorial Constanţa. Paula Tănase  este procuror la Parchetul Curţii de Apel Galaţi, iar Nicolae Lupulescu este procuror la Secţia Parchetelor Militare din Parchetul de pe lângă ÎCCJ.

Este a doua selecţie pentru postul de procuror-şef al DNA, după revocarea Laurei Codruţa Kovesi. Prima selecţie a început în 9 iulie, dar niciunul dintre candidaţi (Florentina Mirică, Marius Iacob, Elena Grecu şi Cristian Lazăr) nu a fost acceptat de ministrul Justiţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.