Alertă în vestul ţării, după ce a fost confirmată prezenţa virusului West...

Alertă în vestul ţării, după ce a fost confirmată prezenţa virusului West Nile

0
DISTRIBUIȚI
Autorităţile sunt în alertă după ce virusul West Nile a fost confirmat în vestul ţării. Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara a declarat primul astfel de caz întâlnit în judeţ.
Rezultatele au venit după o săptămână, de la laboratorul Centrului Regional de Sănătate Publică Cluj-Napoca, după ce un pacient în vârstă de 73 de ani, din Simeria, s-a prezentat la spital, fiind suspect de meningo-encefalită, cauzată de acest virus.
Potrivit site-ului ziardehunedoara.ro, o altă persoană, din apropiere de Orăştie, satul Bucium, a fost internată în Spitalul Judeţean Deva, având aceleaşi simptome.


Bărbatul în vârstă de 43 de ani a fost internat joia trecută, iar vineri au fost trimise probe către laboratorul din Cluj-Napoca.
Europa este în impas, confruntându-se cu un număr mare de astfel de îmbolnăviri. Până în 6 septembrie au fost înregistrate peste o mie de cazuri, 800 dintre ele în ţări membre ale Uniunii Europene. România, alături de Italia, Grecia şi Ungaria se numără, potrivit datelor publicate de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor, printre ţările care au raportat cel mai mare număr de infectări cu virusul West Nile. În prezent nu există un tratament sau un vaccin care să vindece boala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.