Amendă uriaşă pentru deversarea ilegală a unei vidanje, în judeţul Timiş. Aviz...

Amendă uriaşă pentru deversarea ilegală a unei vidanje, în judeţul Timiş. Aviz pentru cei care vor să fenteze legea VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: captură video
Garda Naţională de Mediu a amendat cu 50.000 de lei o societate comercială din Timiş care a fost surprinsă în timp ce descărca, dintr-o vidanjă, ape uzate, necontrolat. Autorităţile au deschis şi o anchetă.
Comisarii Gărzii de Mediu s-au autosesizat în urma postărilor apărute pe reţelele de socializare. Într-un material video apare o vidanjă care descarcă necontrolat ape uzate, iar în urma verificărilor făcute, autorităţile au reuşit să identifice proprietarul, după numărul de înmatriculare al vidanjei.
„Imediat s-a dispus un control la sediul societăţii ce deţine aceasta autoutilitară. În urma controlului, comisarii GNM au ajuns la concluzia că pentru apele uzate menajere vidanjate nu s-a asigurat descărcarea controlată în stația de epurare a Municipiului Timișoara, cu asigurarea trasabilității și dovada îndeplinirii condițiilor de calitate a apelor uzate, acestea fiind descărcate – conform precizărilor reprezentanților societății – în căminele existente de-a lungul rețelei de canalizare municipală, aspect ce contravine prevederilor legale și actelor de reglementare/avizelor deținute pentru desfășurarea activității din punct de vedere al protecției mediului.


De asemenea, în zona indicată în postare (CET SUD), angajații societății au efectuat spălarea vidanjei (loc în care nu este nepermisă efectuarea acestor operațiuni) faptă care contravine prevederilor autorizației de mediu deținute”, arată reprezentanţii Gărzii de Mediu. 
Potrivit sursei citate, comisarii GNM – CJ Timiș au dispus şi măsuri de conformare și de interzicere a descărcării apelor uzate în afara stației de epurare autorizate în acest sens, cu asigurarea trasabilității și îndeplinirii condițiilor de calitate a apelor uzate vidanjate și descărcate.
„Aviz celor tentaţi să fenteze legea: oriunde poate fi cineva care vă poate surprinde şi înregistra! Iar dacă este implicat şi un automobil, lucrurile devin foarte simple. Nu ne ia mai mult de o zi să ajungem la făptaş! Felicitări colegilor de la Comisariatul Gărzii de Mediu Timişoara pentru rapiditatea cu care au rezolvat cazul!”, precizează cei de la Garda Naţională de Mediu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.