Apelul Alinei Gorghiu, în contextul războiului din PSD: „Cer ALDE să nu...

Apelul Alinei Gorghiu, în contextul războiului din PSD: „Cer ALDE să nu mai gireze măcelul intern din PSD”

0
DISTRIBUIȚI

Senatorul PNL de Timiş a transmis, astăzi, o scrisoare deschisă adresată formațiunilor politice din România „care încă mai girează eșecurile PSD”.

Alina Gorghiu susţine că PSD trece printr-o criză internă majoră, fapt care îl face să nu mai fie compatibil cu guvernarea. Iar faptul că, în cel mai scurt timp, un număr mare de parlamentari se vor alătura liderilor organizaţiilor teritoriale în demersul lor anti-Dragnea se pune în discuție chiar existența majorității parlamentare.

Senatorul PNL de Timiş se adresează în primul rând liderilor ALDE.


„Cer acestui partid să nu mai gireze măcelul intern din PSD. În caz contrar, va însemna că este părtaș la dezastrul în care un PSD aflat în dezintegrare va împinge țara prin blocarea actului de guvernare. ALDE trebuie să se pronunțe asupra temelor presante de pe agenda guvernamentală pentru că problemele cetățenilor nu pot fi puse între paranteze chiar dacă în PSD este război civil. Iar Călin Popescu – Tăriceanu trebuie să aibă o poziție publică și clară față de criticile aduse de lideri marcanți ai PSD propriei guvernări din care face parte și de care partidul său este, parțial, responsabil. Lansez un apel către toți liderii politici și parlamentarii care încă nu și-au clarificat poziția față de criza guvernării și a PSD. Le cer să izoleze acest partid care în condițiile actuale nu mai poate reprezenta guvernarea din România”, mai spune Alina Gorghiu.

Parlamentarul susţine că guvernarea PSD-ALDE este blocată, iar legitimitatea partidului, obţinută la alegerile din 2016, nu mai există. „Reforma partidului nu este posibilă la guvernare. Iată de ce restul liderilor politici trebuie să fie concentrați acum asupra asigurării unei formule politice democratice și eficiente, care să permită funcționarea normală a Guvernului”, conchide senatorul PNL de Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.