Aproape 200 de școli din Timiș, fără paznici sau sisteme de supraveghere

Aproape 200 de școli din Timiș, fără paznici sau sisteme de supraveghere

0
DISTRIBUIȚI

elevi

În aproape 200 de unități de învățământ din județul Timiș poate să intre în sălile de clasă cine vrea. Potrivit unor statistici făcute publice de Inspectoratul Județean de Poliție Timiș, la nivelul județului sunt 184 de școli și grădinițe care nu dispun de pază umană și nici de sisteme tehnice de supraveghere video.

Este vorba de 18 unități de învățământ aflate la oraș și restul la sate.


Dintre acestea, 128 sunt grădinițe (18 în urban și 110 în rural) și 56 de școli primare/gimnaziale, toate fiind în mediul rural.

Conform Inspectoratului Școlar Timiș, la nivelul județului funcționează 585 de unități de învățământ, dintre care 309 de grădinițe, 222 de școli gimnaziale și 54 de licee și colegii. În urma analizei realizate de IPJ Timiș, numai 83 sunt asigurate cu pază umană: 46 cu pază proprie, 22 prin societăți specializate și 15 cu pază mixtă. De asemenea, doar 140 de unități sunt dotate cu sisteme de supraveghere video: 94 atât în interior cât și în exterior, 22 în interior și 15 în exterior.

IPJ Timiș anunță că va continua demersurile pe lângă autoritățile locale pentru “creșterea numărului unităților de învățământ preuniversitar asigurate cu pază și sisteme tehnice de protecție în scopul creșterii gradului de siguranță al elevilor”.

Totodată, înainte de începerea noului an școlar, în județul Timiș sunt șapte unități de învățâmânt fără autorizație sanitară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.