Artă, muzică și educație cu Centrul Cultural German din Timișoara

Artă, muzică și educație cu Centrul Cultural German din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Centrul Cultural German îşi reîncepe activitatea în 12 septembrie, cu un club de lectură pentru copii în cadrul căruia aceştia au posibilitatea de a explora lumea a nenumărate cărţi care le stârnesc imaginaţia, stimulându-le creativitatea.

Între 14 şi 16 septembrie, Muzeul Satului Bănăţean găzduieşte cea de-a XIII-a ediţie a festivalului „Plai”, cel mai mare festival de „world music” din Europa organizat de voluntari şi primul festival din România ajuns în finala European Festival Awards, la care Centrul Cultural German este partener. Festivalul aduce la Timişoara orchestrele Baobab din Senegal, Alsarah and the Nubatones din Sudan, Nickodemus din S.U.A., Ifriqiyya Electrique din Tunisia şi 9Bach.

Timp de zece zile, din 14 până în 23 septembrie, zece locuri din viitoarea capitală europeană a culturii vor fi gazde pentru artişti, localnici şi turişti, care vor putea participa la îmbogăţirea memoriei comunităţii dar şi în procesul de integrare într-o memorie colectivă mai largă, regională, naţională şi europeană.


În respectivele locuri vor fi construite zece module arhitecturale pentru a aduna picturi, schiţe, arhive fotografice, pagini de texte istorice legate de Centenar şi de comunităţi cu tradiţie în Timişoara, Centrul Cultural German urmând să contribuie la acest proiect cu elevi ai liceului Nikolaus Lenau şi cu artistul Alex Boca prin realizarea unui astfel de spaţiu lângă facultatea de arte plastice. Prin poeziile lui Lenau, picturile şi textele scrise de copii având ca sursă de inspiraţie viaţa poetului şi prin dialogurile moderate de Alex Boca se doreşte realizarea unui loc în care lectura să fie la îndemâna publicului timişorean.

În 19 septembrie, între orele 18:30 şi 19:30, la librăria La Două Bufniţe, scriitorul Christian Tielmann va oferi publicului o oră de lectură din primul volum al seriei de cărţi „School of the Dead”, în timp ce ilustratorul acesteia, Zapf, va realiza o serie de ilustraţii live iar Aida Olaru va citi şi traducerea în limba română a povestirii, iar în 26 septembrie, la sediul centrului, va avea loc un atelier creativ la care cei interesaţi se pot înscrie până în 21 septembrie la adresa r.cojocariu@ccgtm.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.