Artiști timișoreni, în expoziție la Budapesta și Veneția FOTO

Artiști timișoreni, în expoziție la Budapesta și Veneția FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Institutul Cultural Român din Budapesta a găzduit, pe toată durata verii, expoziţia „Noima 15”, care a fost vernisată în 7 iunie şi se va închide în 22 septembrie cu lansarea catalogului „Noima 15”, conferinţa „Grupuri artistice româneşti în perioada postbelică şi contemporană” susţinută de curatorul expoziţiei, Horaţiu Lipot, şi o prezentare a artistului plastic Andrei Rosetti intitulată „A fi un grup în arta contemporană – Noima, studiu de caz”.

În preambulul evenimentului va avea loc un happening al artiştilor, prin care se doreşte evidenţierea posibilităţilor de expresie ale unui grup, respectând un set de reguli, într-o anumită unitate de timp şi spaţiu.

Grupul Noima a fost înfiinţat la Timişoara în 2003 de mai mulţi artişti formaţi de maestrul Constantin Flondor şi a avut prima expoziţie la cafeneaua literară Joyʹs din Arad. Grupul este alcătuit din Ciprian Bodea, Dan Gherman, Sorin Scurtulescu, Cosmin Frunteş şi Andrei Rosetti.

În 28 septembrie, la ora 18:30, la Galeria Totem – Il Canale din Venezia va avea loc vernisajul expoziţiei „La Venezia di Tintoretto”, semnată de pictorul timişorean Sorin Scurtulescu, în semn de omagiu adus marelui pictor veneţian cu prilejul aniversării a 500 de ani de la naşterea sa, care este celebrată de întregul oraş prin mai multe evenimente. Lucrările lui Sorin Scurtulescu, prezentate în cadrul expoziţiei al cărei curator este poetul american şi cronicarul de artă Alan Jones, stabilit în Italia, fac parte dintr-o serie recentă de picturi realizate în „plein air” în tehnica clasică a uleiului pe pânză, surprinzând oraşul celebrului artist renascentist.


Membru fondator al grupului Noima, Sorin Scurtulescu, un artist care trăieşte în Europa, a avut 15 expoziţii personale, a expus lucrări în 33 de expoziţii ale grupului Noima şi a participat la 45 de expoziţii de grup. Expoziţia din oraşul lagunelor, realizată în parteneriat cu Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia va putea fi vizitată până în 19 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.