O remiză şi un eşec în duelurile dintre timişorene şi bucureştene în...

O remiză şi un eşec în duelurile dintre timişorene şi bucureştene în B. ASU Politehnica a plecat cu un punct din Colentina, „Ripi” pierde acasă

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Druckeria 360 / Facebook

ASU Politehnica a început rău meciul de la Bucureşti cu Daco-Getica. Gazdele din Capitală au deschis scorul devreme şi au condus la pauză, dar scorul final, 1-1, a fost stabilit de Bogdan Bozian din penalty. „Băieţii în ghete” au fost mai ofensivi în partea secundă, dar au plecat în cele din urmă cu un punct bun din Colentina.

Gazdele au deschis rapid scorul. În minutul 4 Eugen Nica a marcat din apropierea porţii în urma unei centrări. Prima minge pe poarta lui Gavrilaş a fost trimisă şase minute mai târziu, dar portarul ex-Juventusului nu a avut probleme în a reţine lovitura de cap trimisă de Plămadă. Daco-Getica a avut apoi şansa de a face 2-0 înainte de pauză, căci Nica a ajuns faţă în faţă cu Murariu, pe care a încercat să-l lobeze fără succes. La pauză Cosmin Petruescu a efectuat două schimbări ofensive, cu efect destul de rapid.

În minutul 51 nou intratul Velici l-a luat la ţintă pe Gavrilaş, atacantul a preluat mingea respinsă dar a fost busculat în careu de Călinţaru. Penalty-ul rezultat a fost transformat de Bozian. După egalare amfitrionii s-au aruncat din nou în ofensivă, fiind aproape de a face rapid 2-1. Chiar ex-polistul Teut a fost cel căruia Murariu i-a barat calea spre gol în minutul 53. Pe final timişorenii au fost cei care au controlat mai mult jocul. Velici fiind aproape de 2-1 pentru alb-violeţi de această dată în urma unei lovituri de cap.

Remiza o păstrează pe ASU Poli în zona de mijloc a clasamentului Ligii a II-a, cu 11 puncte din 27 posibile.

Daco-Getica Bucureşti: Gavrilaş – Gavrilaș – Cotigă, Motroc, Georgescu, Carabela (61 Ilie) – Călințaru (cpt.), R.


Stănescu, Dima, Teut (68 Neacşu) – Bustea, E. Nica (78 Cârjan). Antrenor: Marius Baciu

ASU Politehnica: Murariu – Bilia, Nicolescu, Scutaru (cpt.), Cherecheş – Vidrăsan (46 Bănică), A. Ignea – Bedea, Bozian, Schieb (46 Velici) – Plămadă (69 Plămadă). Antrenor: Cosmin Petruescu.

Înfrângere dureroasă pentru „Ripi” acasă

Ripensia Timişoara a cedat trei puncte mari pe teren propriu în duelul cu Metaloglobus Bucureşti. Singurul gol al partidei a fost marcat de Valentin Ghenovici, din penalty. Roş-galbenii au fost departe de a fi inspiraţi în ofensivă şi riscă să se afunde în zona inferioară a clasamentului.

Primă repriză destul de fadă pe „Dan Păltinişanu”. Şutul lui Anghelina de la distanţă, respins în faţă de Geantă, s-a numărat printre puţinele faze care i-au mai entuziasmat pe puţinii fani ai roş-galbenilor. Timişorenii păreau să controleze pe fondul „ultra-defensivei” oaspeţilor pregătiţi de Bogdan Andone. Lucrurile s-au complicat însă pentru elevii lui Radu Suciu după o oră de joc. Adrian Zaluschi a văzut al doilea cartonaş galben din partea „centralului” Marius Omuţ pentru un fault într-o zonă „neutră”. În minutul 69 atacantul Marek Albert cade în careul bănăţean şi obţine un 11 metri concretizat de Ghenovici. Păduraru a fost aproape să pareze execuţia, dar a respins doar în transversală, de unde balonul a căzut după linia porţii. Cu un minut înainte Mansour, intrat între timp, a fost periculos la o reluare cu capul, dar fără succes pe tabelă. Echilibrul numeric s-a stabilit însă imediat după gol. Mino Sota a văzut direct cartonaşul roşu! Ripensiştii s-au aruncat apoi în atac, dar fără succes. Tensiunea nu a lipsit iar în final Cluci a mai fost o dată aproape de gol pentru amfitrioni.

S-a încheiat 0-1 şi „Ripi” rămâne cu doar opt puncte după nouă runde în acest sezon, fiind depăşită în clasament şi de adversara de azi.

Ripensia Timişoara: Păduraru – Ad. Popa (53 Al. Popovici), Străuţ, Apro, C. Toma (cpt.) – Burdeţ, Anghelina – Monea (81 Cluci), Zaluschi, Bădăuţă (63 Mansour) – Dumiter. Antrenor: Radu Suciu.

Metaloglobus Bucureşti: R. Geantă – Sava (cpt.), C. Costache (65 Ghenovici), Buzea, Pham Huy – Culda (56 Niculae), Caramalău, Vl. Vlad, Sota Mino – Ov. Herea – M. Albert (73 Panait). Antrenor: Bogdan Andone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.