ASU Politehnica a pierdut duelul alb-violet cu FC Argeș. Defensiva timișoreană a...

ASU Politehnica a pierdut duelul alb-violet cu FC Argeș. Defensiva timișoreană a fost de nerecunoscut FOTO UPDATE Săndoi: ”Spectacol frumos”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

ASU Politehnica nu a reușit să lege al patrulea rezultat pozitiv la rând in acest sezon. ”Băieții in ghete” au cedat acasă, scor 2-3, in duelul alb-violet cu FC Argeș. Formația pregătită de Cosmin Petruescu a fost de nerecunoscut pe faza defensivă, a revenit de două ori pe tabelă, dar a cedat după autogolul lui Mera, inger și demon in această seară.

Pe un ”semioval” de trei ori mai populat decât la jocurile lui ”Ripi” și ACS luate impreună săptămâna trecută, ASU Poli a suferit in startul jocului la atacurile argeșenilor. Alb-violeții oaspeți, echipați in roșu și negru au trimis multe centrări in primele minute. Una dintre ele și-a găsit ținta in minutul 7. Șerbănică a centrat din banda stângă și Buhăescu, dintre fundașii bănățenilor a trimis agonizant la colțul lung cu capul.

Peste 20 de minute Politehnica a egalat cu puțin noroc. ”Libera” lui Ignea a fost deviată la colțul lung, balonul a fost recentrat in fața porții, cu capul de către Vidrăsan iar Mera a avut atingerea finală, tot cu partea superioară a corpului.

Doar șase minute a durat insă revirimentul gazdelor, căci Buhăescu a profitat din nou de slăbiciunile neobișnuite ale fundașilor centrali timișoreni și a punctat cu tot timpul din lume cu un șut pe jos in dreapta lui Murariu.

Putea fi totuși 2-2 la pauză, dacă Plămadă ar fi acoperit mai bine balonul la centrarea la semiinălțime trimisă de Bilia cu două minute rămase in prima parte.

Ritm bun şi goluri

In debutul părții secunde timișorenii au cerut de (incă) două ori henț in careul piteștean, dar arbitrul Omar Dumitrică a considerat că nu e cazul. In minutul 56 putea fi insă 1-3 in ciuda presiunii pozitive a gazdelor. Șerban a scăpat suspect de liber de linia ofsaidului, Murariu a ieșit in intâmpinare in lipsa altei soluții, argeșeanul a pasat la Buleică, dar acesta a pierdut balonul neinspirat.

La faza următoare se putea restabili din nou egalitatea, după un blocaj in extremis in careu, din cornerul rezultat Scutaru a trimis pe lângă poartă dintr-o poziție destul de bună. Elevii lui Cosmin Petruescu nu s-au lăsat descurajați de nereușit și la jumătatea reprizei secunde au fost din nou aproape de gol, dar ”capul” lui Velici a fost scos de sub bară de Ureche.

Intr-o etapă cu aproape o duzina de penaltiuri acordate, ASU Poli l-a avut pe al său. După ce Cherecheș a fost contrat de Turda in minutul 74 după o preluare in careu. Gelu Velici și-a asumat responsabilitatea și a făcut 2-2 cu un șut in stânga lui Ureche.

Bucuria nu a durat mult, căci entuziasmul are două tăișuri și un fault făcut in minutul 77 a dus la o ”liberă” care nu anunța nimic, dar o centrare periculoasă trimisă nefericit de Mera in propria poartă: 2-3!

Ca seara să fie completă, in minutul 87 timișorenii au și o bară, la execuția lui Velici din lovitură liberă. In prelungiri insă gazdele nu au reușit să plece cum trebuie pe atac iar Murariu a fost solicitat mai mult, inclusiv printr-o intervenție la limită.

ASU Poli rămâne cu doar șapte puncte din șase runde după acest meci.

ASU Politehnica: Murariu – Bilia (84 Nicolescu), Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheş – Vidrăşan, A. Ignea – Bedea (60 Lazea), Bozian, I. Plămadă (60 Bănică) – Velici. Antrenor: Cosmin Petruescu

FC Argeş: Ureche – Turda, Gugu, Hreniuc – I. Şerban (89 Tăbăcariu), R. Costin  (cpt., 83 Vișa), An. Panait, Şerbănică – Buleică (70 Oancea), Buhăescu, Tofan. Antrenor: Emil Săndoi.

UPDATE Emil Săndoi: ”Până la urmă a fost un spectacol frumos”

Tehnicianul Argeșului a stat in tribună deoarece a fost suspendat după gestul din urmă cu două runde, când a lovit un balon aflat in terenul de joc.

”Cred că a fost un meci spectaculos, cu multe goluri, bineințeles mă bucur că am caștigat, aveam nevoie de cele trei puncte. Chiar dacă nu pierdusem nicio partidă, pentru a nu pierde plutonul fruntaș. Am avut un program destul de greu. Politehnica are și jucători cu experiență care au jucat in prima divizie. Am văzut docurile importante, consider că au pierdut nemeritat cu Chindia. Au reușit să câștige cu U Cluj acasă, o echipă importantă. Au fost două reprize diferite. Una in care am jucat destul de bine. Ne-am creat destule ocazii. Diferența cred că trebuia să fie mai mare in favoartea noastră. Din păcate la acea acțiune in careu ne-am văzut egalați.

Am revenit pe tabelă intr-o repriză in care Politehnica a forțat mai mult. Am avut probleme cu unii jucători care au făcut eforturi să rămână in teren. Poate pe final am avut și noroc, la bara din acel final… Din acest punct de vedere sunt nemulțumit, dacă până acum am făcut foarte puține greșeli, azi am greșit și individual și colectiv. Până la urmă a fost un spectacol frumos, cu goluri multe”, a declarat Emil Săndoi.

”Eu poate am momente in care incă mă consider jucător (râde)… a fost greu să stau in tribună.


Eu și ca jucător mi-am dorit să joc la Poli. Săteam și mă uitam azi la cele două galerii, e frumos”, a mai spus Săndoi.

”In primul rând consider că a fost o partidă pe care am inceput-o de la 0-1, a fost destul de greu să revenim. Odată cu aprinderea nocturnei s-a luminat și jocul nostru. Din păcate am primit golul 2 contrar cursului. Repriza I le-a aparținut oaspeților, dar a doua a fost controlată autoritar de noi. Pe lângă gol am avut 2-3 situații de a inscrie. Din păcate nu am reușit. Au fost și din atac pozițional și din faze fixe… Cred că azi dacă marcam trei sau patru primeam patru sau cinci. Nu am avut reacții in fața porții noastre și nici a porții adverse. Va trebui să tragem concluziile la ce s-a intamplat… Cel mai important lucru e să ne refacem jucătorii din punct de vedere fizic și să-i recuperăm pe cei cu probleme medicale”, a spus și Cosmin Petruescu.

”Nu e ușor. Am primit intr-o partidă aproape la fel de multe goluri ca in precedentele cinci. Am incercat să jucăm ofensiv, dar am fost lipsiți de reacție. Chiar dacă golul 3 a fost autogol, a fost o greșeală colectivă, trebuia să ne apărăm mai sus la acea fază fixă. Nu cred că am fost surprinși cu nimic, dar am făcut noi niște greșeli. Dacă in partidele precedente organizarea a funcționat, acum am intâmpinat probleme. E o partidă pe care am pierdut-o cu toții, nu doar jucătorii, ci și noi din stafful tehnic, va trebui să corectăm ce am greșit”, a conchis ”Conferențiarul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.