Ateliere inedite cu scopul promovării științei în rândul copiilor și tinerilor din...

Ateliere inedite cu scopul promovării științei în rândul copiilor și tinerilor din Timiș. Ce program se derulează

0
DISTRIBUIȚI

O serie de ateliere inedite vor fi organizate în această toamnă, în cadrul cărora vor fi implicați numeroși copii și tineri din județul Timiș. Acestea vor avea loc în cadrul Științescu Timișoara, cel mai extins program de promovare a științei, tehnologiei și artei digitale din județul nostru. Potrivit organizatorilor, în total sunt planificate opt proiecte, care se vor desfășura în lunile septembrie și octombrie.

“Activităţile pentru copii şi tineri continuă cu ateliere Maker Space, Mega Dojo 2018 – tineri din zona rurală vor învăţa să scrie cod şi vor descoperi formule simple de programare, UNDE – Atelier de lumini şi sunet o combinaţie de artă digitală şi tehnologie care va stimula creativitatea participanţilor, Bega Blended – un proiect care folosind tema Bega le propune copiilor să descopere chimia, împreună cu fotografia şi alte experimente despre apă, Lapsus Laboratory – ateliere pentru artă digitală folosind tehnica 3D.


În proiectul AUTO – Şcoala proiectelor Ştiinţescu, elevii vor combina cunoştinţe de matematică, geografie, modelaj, ecologie, Aventuri în picături – minilaboratul Aquapic le va arăta copiilor şi publicului larg cum facem apa potabilă, ce compoziţie poate avea apa”, au transmis reprezentanții Fundației Comunitare Timișoara, care derulează programul “Fondul Științescu Timișoara”.

Toate proiectele le permit copiilor şi tinerilor să interacţioneze cu materiale, tehnologie și le oferă resurse să exploreze diferite posibilităţi de realizare a machetelor şi experimentelor. La finalul acestor întâlniri şi ateliere va avea loc Gala Ştiinţescu Timişoara, în cadrul căreia vor fi sărbătorite rezultatele copiilor și tinerilor implicați.

Fondul Ştiinţescu este un program de finanţare pentru proiecte educaţionale dedicate copiilor şi tinerilor între șase și 18 ani din judeţul Timiş. În primăvara acestui an, au fost depuse mai multe proiecte de acest fel, care au fost evaluate apoi de către o comisie externă. Pe baza acestor evaluări, Fondul Ştiinţescu finanţează în Timişoara nouă proiecte, cu o valoare totală de peste 225.000 de lei.

“Obiectivele Fondului Ştiinţescu sunt de a face ştiinţele mai atractive şi mai interesante pentru elevi, de a forma o comunitate locală de suporteri şi oameni de acţiune în domeniul educaţiei, contribuind astfel la educaţia bazată pe noutate, creativitate şi aptitudini”, a informat Fundația Comunitară Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.