Ati Edge: „Rockabilly e o subcultură, iar eu cred că genul acesta...

Ati Edge: „Rockabilly e o subcultură, iar eu cred că genul acesta va rămâne pentru totdeauna“ FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-843196986">

Formația maghiară Ati Edge and the Shadowbirds a susținut un concert cât se poate de energic la sfârșitul acestei săptămâni la Timișoara, show-ul lor din Manufactura fiind apreciat așa cum se cuvine de către spectatorii care s-au dezlănțuit pe sound-urile rockabilly etalate de cei trei muzicieni.

Liderul trupei, Ati Edge face parte din anul 2004 din formația The Silver Shine, iar Ati Edge and the Shadowbirds este proiectul chitaristului din 2007, actualmente din acest proiect făcând parte Krista Kat (bas) și Tommy Fox (tobe). Acum trei ani, trupa a lansat albumul „Old Cars, Tattoos, Bad Girls and Wild Guitars”, la binecunoscuta casă de discuri britanică Rhythm Bomb Records și pentru viitorul apropiat pregătește un nou disc.

„Ne bucurăm că am ajuns la casa de discuri Rhythm Bomb Records și pregătim un nou material care va conține 12 piese. M-am îndrăgostit de muzica rockabilly demult și îmi mai plac și genurile punk rock sau blues. Dar și metal. Rockabilly însă e stilul muzical cel mai aproape de inima mea. Dacă aș spune că rockabilly e un gen popular… ar fi trebuit ca în această seară sa fie prezenți mii de spectatori. Nu e popular, e o dragoste care vine din interior. Îmi place genul pentru că are texte simple și ritmuri asemenea. Îmi plac mașinile vechi, chitările vintage și lucrurile specifice anilor 50 și 60. Rockabilly e o subcultură, iar eu cred că genul acesta va rămâne pentru totdeauna. Până va exista omenirea, va exista rockabilly. Lumea se distrează diferit la concerte. În Germania când am cântat, nu prea am observat nicio reacție în timpul concertului. Nu știam dacă le place sau nu. După concert însă, se făcea coadă la cumpărat CD-uri și tricouri și lumea ne felicita. Fiecare om are zile proaste. Am mai pățit și eu să urc pe scenă fără niciun chef. Dar, după cinci minute de cântat m-am simțit la fel când am urcat prima oară pe scenă. Dacă nu mi-ar place ceea ce fac…probabil aș xeroxa niște hârtii într-un birou“, ne-a declarat Ati Edge, după concert.

Foto: Bartha Csaba

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.