În unul dintre bazinele de la Clinica de Balneofizioterapie din Timişoara ar...

În unul dintre bazinele de la Clinica de Balneofizioterapie din Timişoara ar putea curge din nou apă termală. În ce stadiu este proiectul

0
DISTRIBUIȚI

Clinica de Recuperare, Medicină fizică şi Balneologie din Timişoara va avea din nou apă termală în unul dintre bazinele care este închis de aproximativ 10 ani. Anunţul a fost făcut de managerul Spitalului Municipal din Timişoara, Olimpia Oprea.

„Am reuşit să finalizăm şi documentaţia pentru obţinerea dreptului de administrare asupra terenului unde există sonda cu apă termală, lângă BRD. Înseamnă că vom avea din nou apă termală la Clinica de Balneofizioterapie, în bazinul mare.


Avem două bazine care nu mai funcţionează de vreo 10 ani. Bazinul mare, sperăm cât mai repede, va fi reabilitat printr-un proiect european, se depune în octombrie de Primăria Timişoara. Bazinul mic va fi pentru clinica de recuperare, nu va fi cu apă termala pentru că nu le face bine pacienţilor”, a declarat, într-o emisiune televizată de la Europa Nova Timişoara, directorul Spitalului Municipal, Olimpia Oprea.

Bazinele au apă termală stau nefolosite de zece ani, după ce ţeava de apă termală s-a defectat şi a fost sistată alimentarea. La Balneofizioterapie lucrează 14 medici, doi fiziokinetoterapeuţi, un statistician şi mai multe asistente medicale de medicină generală, recuperare, masaj manual şi infirmiere. Clinica are 60 de paturi pentru spitalizare continuă, din care 10 paturi de Reumatologie.

Foto: Google Maps

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.