Bolnavii de la Spitalul Municipal din Timişoara, transportaţi de un şofer de...

Bolnavii de la Spitalul Municipal din Timişoara, transportaţi de un şofer de taxi. Cum s-a ajuns aici UPDATE Precizările managerului Spitalului Municipal din Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Măsură inedită pentru reducerea costurilor la Spitalul Municipal din Timişoara. Conducerea unităţii a luat decizia să transporte pacienţii care ajung în spital, între diversele clinici, cu un autoturism cu şapte locuri, pus la dispoziţie de primărie. Maşina este condusă de un şofer de taxi.

Spitalul Municipal din Timişoara funcţionează în 13 clădiri din oraş, iar transportul pacienţilor între clinici era, în primul rând, costisitor, a explicat Olimpia Oprea, managerul institutiţiei, la Europa Nova Timişoara. Bolnavii erau duşi la investigaţii cu ambulanţe, apoi transportaţi în secţia în care erau internaţi.

„E un spital greu în sensul că aceste clădiri sunt majoritatea de peste o sută de ani, fiecare cu probleme şi sunt costuri cu transportul pacienţilor pentru consulturile interdisciplinare şi costuri pe care le suportăm: plătim salvarea ca să ducă pacientul la consult, o altă salvare ca să îl ducă înapoi la secţie. Am solicitat Primăriei Timişoara să ne achiziţioneze maşină pentru transportul pacienţilor, avem o Dacia Lodgy cu şapte locuri şi un şofer foarte dedicat, un şofer de taxi care transportă pacienţii între diversele clinici”, a declarat Olimpia Oprea la postul de televiziune local.


Doctorul a mai explicat că este vorba despre bolnavii care pot fi transportaţi fără medic, cei care nu au nevoie de o îngrijire deosebită.

Managerul Spitalului Municipal a mai identificat o posibilă sursă de venit suplimentară pentru unitate. „Tariful pe caz ponderat a rămas de mulţi ani acelaşi şi medicamentele sunt tot mai scumpe, materialele sanitare la fel şi ar fi necesară o creştere a acestor
tarife. De asemenea, avem secţii care lucrează în pierdere şi nu
avem ce face, suntem spital de stat, nu putem da pacienţii afară. Este vorba de radioterapie unde vin pacienţi care au nevoie de mai multe şedinţe. Noi internăm o lună de zile şi primim 1.600 de lei. Dacă se duc în privat li se face internare de zi şi primesc
undeva între 4-6.000 de lei, nu ştiu exact suma, primesc foarte mult pentru fiecare şedinţă”, a mai explicat Oprea.

UPDATE Precizările managerului Spitalului Municipal din Timişoara

Directorul Spitalului Municipal din Timişoara, Olimpia Oprea, a făcut astăzi, 13.09.2018, câteva precizări suplimentare cu privire la situaţia şoferilor angajaţi în cadrul unităţii sanitare.

„Este un fost șofer de taxi, care acum este angajat al spitalului ca șofer și care transportă pacienții care n-au nevoie de transport asistat și pentru consulturi interdisciplinare. Avem dreptul să angajăm șoferi, avem opt șoferi angajați, iar unul dintre ei transportă pacienții. A fost șofer de taxi, ceea ce este foarte bine, pentru că știe să comunice, îi transportă cu o mașină cumpărată de primărie pentru spital. Iar pacienții sunt foarte bucuroși că au un transport asigurat la timp, ar aștepta mult să vină o ambulanță pentru a-i transporta de la o secție la alta, sunt costuri mari pe care le-am fi pierdut pentru ambulanță”, a declarat Olimpia Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.