Călin Dobra va conduce timp de un an consiliul care ia deciziile...

Călin Dobra va conduce timp de un an consiliul care ia deciziile strategice în Regiunea Vest

0
DISTRIBUIȚI

Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, se va afla timp de un an la conducerea consiliului care stabileşte strategia după care se ghidează regiunea de vest a României. Numirea a avut loc în şedinţa de ieri a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest, organismul din care fac parte reprezentanţii ADR Vest şi ai celor patru consilii judeţene componente ale regiunii. Dobra preia funcţia de la preşedintele Consiliului Judeţean Arad, iar vicepreşedinte în următorul an va fi Mircea Borbora, preşedintele CJ Hunedoara.

Conducerea CDR Vest se suprapune pentru Dobra cu perioada cea mai activă de implementare a actualei ediţii a Programului Operaţional Regional.


Totuşi, spune şeful CJT, cea mai mare problemă va fi implementarea Axei 4 a POR 2014 – 2020, secţiunea dedicată municipiilor reşedinţe de judeţ, unde se remarcă un interes mai scăzut, deşi sunt sume importante disponibile. „Am preluat funcţia de preşedinte de la colegul meu de la Arad, căruia vreau să îi mulţumesc pentru eforturile făcute. A fost o perioadă de informare legată de implementarea Programului Operaţional Regional 2014 – 2020. În urma discuţiilor purtate am ajuns la concluzia că implementarea programului decurge excelent. Pentru alocarea de 642 de milioane de euro disponibilă au fost depuse proiecte totale în valoare de 776 milioane de euro, fiind deja semnate proiecte în valoare de 237 de milioane de euro. În şedinţă am tras semnal de alarmă, referitor la Axa Prioritară 4, pentru municipii de judeţ. Sunt 150 de milioane de euro care pot fi accesate, dar nu s-au depus proiecte, ceea ce nu e bine. Noi vrem şi trebuie să accesăm totalul sumei, adică 20% din totalul alocaţiei la nivel naţional”, a declarat Călin Dobra.

Sorin Maxim, directorul ADR Vest, instituţia care se ocupă cu implementarea POR, a menţionat exact aceeaşi problemă a banilor disponibili pentru marile municipii, insistând că sunt sume importante disponibile, mai ales pe mediul urban, dar şi pentru rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.