Ce a provocat incendiul de proporții din zona Pieței Traian UPDATE Pompierii...

Ce a provocat incendiul de proporții din zona Pieței Traian UPDATE Pompierii intervin din nou. Încă iese fum din imobilul în care a izbucnit focul FOTO şi VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
La doar câteva ore după izbucnirea focului de pe strada Dacilor din Timişoara, pompierii au reuşit să stabilească, în urma cercetărilor făcute la faţa locului, cauza incidentului.
Incendiul a fost stârnit intenționat, spun pompierii. Deocamdată, autoritățile nu au identificat cine a pus focul. În zonă își duc traiul mai multe persoane de etnie romă. Surse apropiate anchetei spun că ţiganii ar fi urmat să fie evacuați dintr-unul dintre imobilele Primăriei Timișoara, în care stăteau pe strada Dacilor, la numărul 19.
Ca să oprească flăcările uriașe care puteau fi văzute de la sute de metri depărtare, salvatorii au intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă și 20 de subofițeri. Ieri seară, până la stingerea incendiului, circulația a fost paralizată. Polițiștii urmează să deschidă o anchetă pentru identificarea făptașilor.
UPDATE 1 Mai mulţi ţigani au fost duşi la audieri 
Mai multe persoane de etnie romă au fost duse de poliţişti, astăzi, la audieri. Proprietara locuinţei care a fost afectată cel mai mult de incendiu susţine că ţiganii sunt cei care ar fi dat foc imobilului, deoarece o suspectează pe ea că a demarat demersurile pentru evacuarea lor.

„Au cerut detectorul de minciuni pentru că nu au nicio vină. Degeaba îi acuză toată lumea”, a spus o femeie de etnie romă, prezentă în zonă.

Pe strada Dacilor din Piaţa Traian sunt în continuare pompieri şi poliţişti judiciari care fac cercetări la faţa locului.

UPDATE 2 Pompierii intervin din nou.


Încă iese fum din imobilul în care a izbucnit focul 

În timp ce se aflau la faţa locului ca să facă cercetări suplimentare, pompierii au fost nevoiţi să intervină din nou la clădirea incendiată, cu o autospecială, după ce au observat că din colţul imobilului încă mai iese fum.

UPDATE 3 Intervenţia pompierilor s-a încheiat

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.