Cele mai bune autovehicule din autobaza STPT, închiriate Primăriei Deva. Care este...

Cele mai bune autovehicule din autobaza STPT, închiriate Primăriei Deva. Care este motivul FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1903647001">

Şapte autobuze ale fostei RATT, trase pe dreapta din cauză că societatea nu are şoferi care să le conducă vor circula, de mâine, pe străzile municipiului Deva. STPT a semnat în acest sens, ieri, la sediul instituției, un contract de închiriere cu Primăria Deva.

Cele șapte autobuze închiriate sunt Mercedes Conecto C, iar tariful perceput este de 0,70 de bani pe kilometru, fără TVA.  Contractul este valabil până în ultima zi a anului. Cel puţin 28.000 de lei va livra Primăria Devei, lunar, în conturile STPT.

“Sunt autobuze scurte, nu cele cu burduf. Perioada de închiriere este până în 31 decembrie 2018, iar tariful este de 0,70 de bani, plus TVA, pe kilometru, dar minimum care trebuie să fie parcurs este de 40.000 de kilometri lunar, la nivelul tuturor celor șapte autobuze. Primăria Deva ne-a contactat dacă putem să le închiriem un anumit număr de autobuze. Am analizat și am zis că avem 77 de autobuze în acest moment, dar nu avem șoferi ca să le acoperim pe toate. Nouă oricum ne este de un real folos orice venit suplimentar și am decis să închiriem șapte autobuze. Nu afectează în niciun fel activitatea. Şi dacă mâine angajăm 15 șoferi față de ce avem acum, nu este nicio problemă”, a afirmat Nicu Bitea, directorul interimar al STPT.

Fosta RATT are, în prezent, 95 de şoferi care conduc autobuzele care circulă în oraş, dar ar avea nevoie de 110. 74 conduc troleibuze, fiind nevoie de 90, iar în privinţa vatmanilor, STPT are angajaţi 87, dar ar avea nevoie de 95 ca să funcţioneze optim.

Primarul Florin Oancea i-a anunţat pe locuitorii Devei că autovehiculele sunt cele mai bune din autobaza STPT. „Mercedes Conecto C, normă de plouare Euro 3, aer condiționat, webasto, încălzire, curate, foarte bine întreținute – cele mai bune din autobaza Societății de Transport Public Timișoara!”, a informat, pe Facebook,primarul Florin Oancea. Deva a rămas fără transport în comun de la 1 septembrie, după ce firma privată care asigura acest serviciu a sistat activitatea în urma unui conflict cu autoritățile locale.

STPT a anunţat săptămâna trecută că va închiria pentru evenimente private și cele șapte vaporașe cumpărate ca obligativitate în cadrul proiectului european de reabilitare a malurilor Begăi. Tariful practicat este de 39 lei/km, fără TVA.

Foto: Facebook/Florin Oancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.