Cele mai performante afaceri din Timiş vor fi premiate de CCIAT. Când...

Cele mai performante afaceri din Timiş vor fi premiate de CCIAT. Când are loc Topul Firmelor

0
DISTRIBUIȚI

Peste 9.000 dintre cele 30.000 de afaceri din Timiş care au depus bilanţ în cursul anului trecut au fost analizate de comisia Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş în cadrul unei noi ediţii a Topului Firmelor. CCIAT organizează, în 26 octombrie, cea de-a 25-a ediție, aniversară, a Galei Excelenţei în Afaceri – Topul Firmelor din județul Timiș, în cadrul căreia vor fi premiate cele mai de succes business-uri timişene în anul precedent.

Topurile județene sunt organizate de camerele de comerț teritoriale, pe baza unei metodologii unice și unitare la nivel național. Pentru realizarea clasamentului se prelucrează numai bilanţurile depuse în termenul legal la Ministerul Finanţelor Publice.

Condițiile de eligibilitate sunt stabilite conform legii. În top sunt admise entitățile care sunt comercianți și îndeplinesc simultan câteva condiții cu privire la datele de bilanț: profit din exploatare pozitivă și cifră de afaceri de minim 100.000 de lei – în cazul microîntreprinderilor și minim 250.000 de lei, în cazul celorlalte entități.

Topurile judeţene sunt structurate pe 7 domenii de activitate (Cercetare-Dezvoltare și High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcții; Servicii; Comerț; Turism), 251 grupe (conform codului CAEN) și 5 clase de mărime.


Clasamentul judeţean conţine primele trei firme pentru fiecare domeniu, grupă de activitate şi clasă de mărime a întreprinderii, determinate prin ordonarea descrescătoare a punctajului. Firmele membre ale CCIAT cu cotizația la zi primesc o bonificație de 10% din punctajul total.

Clasamentul Topului Firmelor din județul Timiș pentru anul 2017 reunește 9.169 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de 30.071 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut. Dintre acestea, sunt evidenţiate 1.787 firme care au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III, structurate pe domenii, grupe de activitate şi clase de mărime. Totodată, 238 firme a căror fidelitate și perseverenţă le-au oferit clasificarea pe unul din primele trei locuri în Top în ultimii șapte ani vor fi distinse cu Trofeul de Excelenţă. Aflat la cea de-a 10-a ediţie, Topul Instituţiilor de Învăţământ Superior consfinţeşte locul şi rolul pe care universităţile timişene le deţin în elita învăţământului academic românesc.

Ca în fiecare an, CCIA Timiș acordă premii și distincții speciale unor firme, asociații și instituții pentru realizări de excepție în domeniul investițional, responsabilitate socială, inovare, învățământ vocațional dual, cultură, altele.

Topul Firmelor din județul Timiș reunește la fiecare ediție peste 800 de participanţi – reprezentanţi ai mediului de afaceri, înalți oficiali ai administrației publice centrale, regionale și locale, diplomați, reprezentanți de marcă ai mediului academic, magistrați, asociaţii de afaceri, camere de comerț din țară și străinătate, colaboratori şi parteneri ai CCIA Timiş. Ca în fiecare an, ceremonia este urmată de un dineu și de momente artistice. Toate informaţiile legate de top şi lista firmelor de succes pot fi găsite pe internet, la http://top.cciat.ro.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.