CJ Timiş face încă un pas în încercarea de a ridica o...

CJ Timiş face încă un pas în încercarea de a ridica o clinică de psihiatrie modernă. De ce procesul e de lungă durată

0
DISTRIBUIȚI

Consilierii judeţeni au votat astăzi un nou proiect de hotărâre pentru trecerea unor imobile din domeniul public al statului, aflate în administrarea Ministerului de Interne, în domeniul public al Timişului. Se poartă demult discuţii pe această temă, de când CJT şi-a propus să mute Clinica de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Timişoara în afara oraşului.

CJ Timiș a identificat, în urmă cu peste un an, un teren pe care clinica să poată fi realizată, în Chișoda, doar că este în administrarea Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit șefului CJ Timiș, Călin Dobra, pe terenul care are o suprafață de peste un hectar se găsesc câteva clădiri ale Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, care însă nu sunt folosite. Imediat după ce terenul a fost identificat, CJ Timiș a început demersurile pentru ca terenul să treacă din domeniul public al statului în cel al județului. Însă, după peste un an de corespondență cu Ministerul Afacerilor Interne, situația nu a fost rezolvată nici în acest moment.

Astăzi, consilierii județeni au fost nevoiți să voteze un nou proiect de hotărâre pe marginea acestui subiect, „pentru aprobarea modificării și completării Hotărârii Consiliului Județean Timiș nr. 134/2017 privind aprobarea solicitării trecerii unor imobile din domeniul public al Statului, aflate în administrarea Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, în domeniul public al Județului Timiș”.

Călin Dobra, șeful CJ Timiș, s-a plâns că procedura este destul de greoaie și nu știe când se va finaliza, astfel încât proiectul noii clinici de psihiatrie să poată fi realizat.


„Astăzi am dat din nou o hotărâre a consiliului județean, modificând hotărârile anterioare. Noi am solicitat foarte clar trecerea în proprietate a terenului, din domeniul public al statului, al Ministerului Afacerilor Interne, în domeniul public al județului Timiș. E important acest proiect pentru noi, pentru că în momentul în care vom obține acel teren de la Ministerul Afacerilor Interne, să demarăm realizarea unei noi clinici de psihiatrie care aparține de Spitalul Județean. Terenul are aproximativ un hectar, este în Chișoda. Am făcut aceste demersuri în urma unei adrese primite de la Inspectoratul Poliției Județean, pentru că ei ne-am pus la dispoziție imobile care nu mai prezintă interes în activitatea instituției. Dacă obținem acel teren, acolo vom realiza acea clinică de psihiatrie, eu cred că e o locație care se pretează, ținând cont că e mult spațiu verde, că putem realiza o clinică de psihiatie la nivelul anuluisecolului 21. Este obligatoriu să obținem Hotărâre de Guvern cu transferul proprietății”, a afirmat Călin Dobra, la finalul ședinței de astăzi.

Potrivit șefului CJ Timiș, instituția mai are încă o cerere de transfer a unui teren de la Ministerul Afacerilor Interne, pentru realizarea Arhivei la nivelul județului. De asemenea, se așteaptă și transferul garnizoanei din proprietatea Ministerului Apărării, pentru realizarea Muzeului Revoluției, precum și transferul unor terenuri aflate în zona aeroportului de la Ministerul Transporturilor.

“Cea mai veche cerere este de un an, un an și jumătate. E destul de greu, de aceea eu sper să intre în vigoare Codul Administrativ, unde se reglează aceste transferuri. E destul de greu realizarea acestor Hotărâri de Guvern cu transferul de proprietate, pentru că aici trebuie avizate foarte multe ministere”, a precizat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.