CJ Timiş împarte fonduri pentru marcarea Centenarului. Care e direcţia banilor

CJ Timiş împarte fonduri pentru marcarea Centenarului. Care e direcţia banilor

0
DISTRIBUIȚI

Spitalul Județean Timișoara, școlile speciale, dar și instituțiile culturale au primit mai mulți bani, astăzi, din partea Consiliului Județean Timiș. Asta după ce, în ședința extraordinară a CJ Timiș, a fost aprobat bugetul rectificat al județului nostru pe anul 2018. În total, a fost repartizată aproximativ 15 milioane de lei.

“Față de foarte multe județe din țară, suntem cu un buget pe plus, iar astăzi am aprobat două proiecte. În primul rând, rectificarea bugetului propriu, o sumă de aproximativ 15 milioane de lei, care mare parte merge spre funcționalitate, merge spre ceea ce înseamnă școlile speciale, de a rezolva ultimele probleme în această toamnă, merge spre spitalul județean, merge spre instituțiile din subordine ale consiliului județean, instituțiile de cultură, în mod special, pentru a închide anul 2018 așa cum ne dorim, ținând cont că este un an deosebit, anul Centenarului și ne dorim ca în această toamnă prelungită să avem foarte multe evenimente și acțiuni în acest sens”, a explicat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței extraordinare s-a aflat și un proiect de hotărâre privind aprobarea “repartizării sumelor din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2018”.


Conform președintelului CJ Timiș, aproape nouă milioane de lei au fost repartizați în mod aproape egal tuturor primăriilor din județ.

“Cel de-al doilea proiect pe care l-am votat a fost pentru distribuția sumelor spre UAT-uri (n.r. unități administrativ-teritoriale), pentru criteriul de dezvoltare, pentru investițiile din județul Timiș și discutăm de o sumă de 8.950.000 lei, care a fost distribuită în mod aproape egal tuturor UAT-urilor din județul Timiș, datorită faptului că am discutat cu toți primarii din județul Timiș și au nevoie de aceste sume și nu pot să renunțe la niciun fel de sumă, ținând cont că este o perioadă în care trebuie să asigure cofinanțările la proiecte, trebuie să asigure cheltuielile neeligibile la alte proiecte. Categoric, tot timpul înainte de a face astfel de distribuții spre UAT-uri discutăm cu primarii pentru a afla foarte clar necesitățile și nevoile lor, pentru că există situații când anumiți primari nu au mai avut nevoie de astfel de sume și am putut să le distribuim spre alte primării care aveau maximă nevoie”, a declarat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.