Concert Meszecsinka la Timișoara: seară de folclor maghiar și bulgar amestecat cu...

Concert Meszecsinka la Timișoara: seară de folclor maghiar și bulgar amestecat cu flamenco și rock psihedelic VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Formația maghiară Meszecsinka va susține un concert în premieră la Timișoara

Formația maghiară Meszecsinka va susține un concert în premieră la Timișoara, în cadrul căruia melomanii vor avea parte de o seară cât se poate de interesantă, având în vedere faptul că influențele trupei din țara vecină sunt cât se poate de eclectice.

Formația a fost fondată de cântăreața Oláh Annamari și pianistul/chitaristul Biljarszki Emil în 2009. Meszecsinka cântă în șapte limbi, iar membrii acesteia vin din patru țări (Ungaria, Bulgaria, Polonia și Croația) și se îndreaptă către Țara Minunilor, unde conviețuiesc folclorul maghiar și bulgar cu flamenco și rockul psihedelic, orientalul cu experimentalul.

Membrii provin din trupe recunoscute pe plan internațional (Korai Öröm, Fokatelep, Kampec Dolores) cu un singur scop: să se simtă bine și să facă doar ceea ce doresc cu adevărat.


Muzica lor a ajuns la mulți oameni, trupa a susținut concerte în cele mai mari locuri din Ungaria, cum ar fi Millenáris sau Palatul Artelor și la numeroase festivaluri din țară și din străinătate (Germania, Austria, Grecia, Croația, Polonia, Slovenia, Slovacia, Bulgaria).

Primul lor album a apărut în 2012 la casa de discuri Hiperbole Records din Germania, iar un an mai târziu formația a susținut 13 concerte în 11 orașe din SUA și Canada. În 2014, trupa a fost invitată să susțină un concert la Moscova și a filmat un video în Piața Roșie. În luna septembrie a anului 2015 trupa a susținut concerte și workshopuri despre Ungaria în școli și universități din Danemarca.

În luna martie a acestui an, formația a primit premiul Fonogram (acordat de insdustria muzicală maghiară) pentru discul Álomban ébren, la categoria world music și unul din cele mai recente concerte ale formației a avut loc în cadrul ediției din acest an a celebrului festival Sziget care se desfășoară la Budapesta.

Concertul din Timișoara al formației va avea loc joi 13 septembrie de la ora 20 la Reflektor Venue, iar biletele de intrare costă 25 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.